USD 39.56 39.90
  • USD 39.56 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.75 9.87

У Луцьку обговорили питання денного догляду для юнаків і дівчат із розладами аутичного спектру

2 Квітня 2024 18:24
2 квітня, у Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму, у Луцьку відбувся захід “Простір соціального розвитку в рамках денного догляду для осіб з інвалідністю 16+”.

Зустріч, присвячену обговоренню проблем соціалізації осіб із розладами аутичного спектру (РАС), організувала громадська організація “Спілка батьків інвалідів з розладами аутичного спектру “Янголята”, інформує Луцька міська рада.

Керівник громадської організації Юлія Поліщук розповіла, що “Янголята” об’єднують 34 сім’ї, які виховують дітей та дорослих з аутизмом. Це діти віком від 4 до 21 року, 8 із них уже повнолітні. “Ми також приймаємо сім’ї переселенців – 8 сімей зі сходу і півдня України (Енергодар, Херсон). Є у нас різноманітні сім’ї – багатодітні, є навіть тато, який самостійно виховує сина з Енергодара, двоє інших наших татів воюють на передовій”, – розповіла Юлія Поліщук.
Голова ГО також презентувала відеофільм про денний догляд осіб із РАС, який запроваджений у Луцьку з 10 січня 2024 року. У рамках цього проєкту в приміщенні громадської організації “Янголята” на вулиці Огієнка, 20 організоване денне перебування, під час якого діти та молодь із розладами аутичного спектру мають можливість займатися фізичною культурою, арттерапією та приготуванням їжі.
“Цей проєкт ми реалізовуємо за кошти американської неурядової організації. Завдяки цьому гранту та підтримці Луцької міської ради ми зараз маємо можливість організовувати такий догляд. Однак грант закінчується в травні, і ми хотіли б привернути увагу до необхідності продовження цієї практики”, – зазначила Юлія Поліщук.

Читати ще: «Кожна людина важлива у цьому світі», – лучанка про сина з аутизмом

Присутня на заході заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк насамперед зауважила, що місцева влада впродовж тривалого часу приділяє значну увагу підтримці громадських організацій, які охоплюють дітей з інвалідністю:

“На жаль, війна внесла значні корективи в організацію тих чи інших процесів в життєдіяльності міста. Зокрема, і щодо підтримки людей, які проживають в нашій громаді. Однак всі наші структурні підрозділи за рішенням депутатського корпусу завжди шукають можливість допомогти громадським організаціям, адже турбота про дітей – це пріоритет для всіх дорослих”.
Ірина Чебелюк подякувала членам громадської організації “Янголята” за активну роботу, небайдужість до сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю і повідомила, що привезла подарунки – матеріали для малювання, ліплення та занять творчістю, надані Луцькій громаді міжнародними партнерами. У свою чергу Юлія Поліщук вручила заступнику міського голови аплікації, виготовлені вихованцями ГО ”Янголята” під час занять арттерапією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus