USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Поляки затримали 1,3 тонни контрабандного бурштину з Волині, – журналіст

6 Травня 2019 14:11
Партію контрабандного бурштину, вагою близько 1,3 тонни, затримали на кордоні з Польщею. Про це журналіст Євгеній Плінський повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Журналіст переконує, що контрабанду пропустили за вказівкою в.о. керівника митниці.

«Пропустили за негласним розпорядженням начальника Волинської митниці Євгенія Шелігацького, який, розуміючи що після поділу ДФС злетить зі свого прибуткового місця, хапається за будь-які корупційні теми», – пише Плінський та додає, що інцидент трапився на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ».
Нагадаємо, нинішній очільник митниці Євгеній Шелігацький в 2016 році отримав догану через пропуск через кордон рекордної партії бурштину. В 2018 році він очолив Волинську митницю ДФС.

Натомість в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини головний державний інспектор з питань доступу інформації Волинської митниці ДФС Валентина Черниш зазначила, що на Ягодині вищезгаданого інциденту не фіксували, проте сьогодні велику партію контрабандного бурштину затримали на іншому волинському пункті пропуску – «Устилуг – Зосін».

З її слів, пункт пропуску має особливість – там зона митного контролю на виїзд з України знаходиться з польської сторони, в Зосіні. Відтак, ймовірно, вилучення відбувається саме там.

«Детальнішу інформацію про обсяг партії та вартість вилученого товару буде повідомлено згодом, після складення протоколу», – зазначила Валентина Черниш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
КОНЬ Показати IP 6 Травня 2019 17:59
Знову польська казна підлатається за рахунок багатства України, коли вже наведуть порядок з бурштином, невже не можна зареєструвати державне підприємство яке б підпорядковувалося кабміну, а не різні комунальні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus