USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Поліська регата 2018»: на Волині змагалися 20 команд байдарочників

15 Липня 2018 22:17
20 команд із України, зокрема з Волині, Рівненщини, Львова, Києва та Дніпра, а також із Білорусі долучилися до змагань на байдарках. Дуети курсували річками Прип’ять, Стохід та озером Люб’язь Любешівського району.

Змагання відбувалися в рамках ХІ Міжнародного фестивалю з екстремального водного туризму «Поліська регата», який тривав протягом 14–15 липня.

Уже дев’ятий рік поспіль спортивне свято організував національний парк «Прип’ять-Стохід». Як розповів керівник відділу екологічної освіти та рекреації національного природного парку «Прип’ять-Стохід» Віталій Веремчук, цього року, окрім безпосередньому влаштуванню спортивного дійства, особливу увагу було присвячено проведенню масового розважального заходу для місцевих мешканців і гостей на прибережній території озера Люб’язь.

«Ми намагалися максимально включити в програму фестивалю різноманітні заходи, цікаві для людей, наприклад майстер-класи. Так, ми запросили майстрів, які вирізають із дерева різноманітні фігури, гончарів, спеціалістів із боді-арту тощо», – зазначив Віталій Веремчук.
Загалом же мета фестивалю протягом років залишається незмінною. Вона полягає в пропагуванні активного відпочинку та популяризації екологічного туризму на Волині.

«Фестиваль пропагує екологічну форму туризму, адже багато людей, на жаль, надають перевагу пасивному відпочинку, а ми намагаємося показати, що можна відпочивати активно. Це найправильніший відпочинок, оскільки людина так не тільки набирається сил, а й оздоровлюється, гартується», – наголосив Віталій Веремчук.

Він зауважив, що, дійсно, рівень зацікавленості волинським краєм як туристичним регіоном зростає. «Із кожним роком збільшується кількість людей, які асоціюють відпочинок у нашому парку з насправді класно проведеним часом», – сказав чоловік.

Уже третій рік поспіль до проведення фестивалю, зокрема в рамках програми «Волинь спортивна», долучився Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Фонд не вперше підтримує «Поліську регату», тому що основним із напрямків Фонду є відродження спортивного духу, а цей фестиваль передбачає передусім спортивні змагання, які є свого роду унікальними для Волині. Справді, дуже мало водних змагань, які охоплюють стільки учасників», – сказав представник Волинської обласної організації «Українське об’єднання патріотів» Олександр Мельничук.
Він розповів, що Фонд на змаганнях підтримував любешівську команду.

Керівник програми «Культура та духовність» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Дмитро Зінько, своєю чергою, додав, що завдяки Фонду вдалося закупити кубки, медалі та подарунки учасникам змагань, а також запросити на свято музичних виконавців, зокрема гурт «Carlos Bandos» та учасницю «Х-фактору», переможницю «Караоке на майдані», екс-солістку гурту «Пластилін» Анну Сліпчук.
«Цей фестиваль унікальний. Водночас, він дуже потрібний саме на таких периферійних територіях, для тутешніх мешканців. Зацікавлення ним чимале: щороку приїжджають учасники з Білорусі. Таким чином вдається розвивати й туризм на Волині», – акцентував Дмитро Зінько.
«Із року в рік «Поліська регата» збирає все більшу кількість людей. Цей фестиваль знаний не лише на території Волині, а й у цілому по Україні та навіть за кордоном. Це той захід, який прославляє нашу Волинь, який утверджує принципи здорового способу життя, фізичної культури загалом», – зазначила під час другого фестивального дня народний депутат України Ірина Констанкевич.
У ході дійства вона вручила грамоти та подарунки від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» видатним молодим легкоатлетам краю, зокрема майстрам спорту та призерам численних змагань зі спортивної ходьби.
Паралельно з основним спортивним дійством і концертною програмою за участю місцевих фольклорних колективів на спеціально облаштованих майданчиках відбувалися також змагання з пляжного футболу та волейболу.
Програма святкового дійства тривала до пізнього вечора, аби всі гості фестивалю отримали якнайбільше вражень і задоволення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus