USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Поліція Волині долучається до міжнародної кампанії «16 днів проти насильства»

24 Листопада 2020 21:02
Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. До кампанії долучається і поліція Волині.

Завтра, 25 листопада, в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, на Театральному майдані Луцька проведуть тематичну акцію, яка закликатиме протидіяти домашньому насильству, повідомляє поліція Волині.

У рамках кампанії протягом усіх днів поліція Волині розповсюджуватиме інформаційно-просвітницькі матеріали серед громадян, братиме участь у віповідних ефірах у місцевих ЗМІ, долучатиметься до обговорення тематики протидії домашньому насильству спільно з громадськими організаціями, освітніми закладами, всіма небайдужими. У районах з поліцейськими проведуть відповідні навчання на тему запобігання гендерно зумовленому насильству.

Лише за 10 місяців 2020 року на превентивні обліки в області поставлено 1 878 кривдників, які вчинили домашнє насильство і з якими проводиться необхідна профілактична робота. Загалом, з початку року зареєстровано понад 2 750 заяв і повідомлень про вчинені правопорушення та інші події, пов’язані з домашнім насильством.

Разом з тим, за січень-жовтень працівники поліції Волинської області склали 2 624 адміністративних протоколи за ст. 173-2 КУпАП (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) – це тягне за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк до семи діб. Рішення тут приймає суд.

Крім того, винесено понад 740 термінових заборонних приписів щодо кривдників.

Наразі до ЄРДР внесено відомості по 25 кримінальних провадженнях за ст. 126-1 Кримінального Кодексу України (Домашнє насильство) та відкрито 4 кримінальні провадження за ст. 390-1 КК України (Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або не проходження програми для кривдників).

Якщо ви стали жертвою домашнього насильства або спостерігаєте це явище в інших, потрібно негайно сповістити про це поліцію за номером 102: тут вам нададуть необхідну інформацію та розкажуть алгоритм дій. Відповідно до ст. 12 Закону України «Про Національну поліцію», поліція забезпечує безперервне та цілодобове виконання своїх завдань. Кожен має право в будь-який час звернутися за допомогою до поліції або поліцейського. Поліція не має права відмовити в розгляді або відкласти розгляд звернень щодо забезпечення прав і свобод людини, юридичних осіб, інтересів суспільства та держави від протиправних посягань з посиланням на вихідний, святковий чи неробочий день або закінчення робочого дня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
22 підскоки Показати IP 25 Листопада 2020 03:45
В честь істеричок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus