USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поліція затримала 3 українців за підготовку теракту у Варшаві, – ЗМІ

4 Вересня 2019 17:18
Поліція Варшави затримала трьох громадян України, які погрожували влаштувати теракт під час урочистостей з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни.

Затримані – двоє чоловіків і жінка. Про це інформує zaxid.net з посиланням на Polsat News.

За даними поліції, вони опублікували в інтернеті відео, на якому погрожували вчинити теракт під час святкових заходів у Варшаві. Однак до здійснення цього злочину справа не дійшла – поліція затримала усіх трьох українців у їхньому помешканні.

Завдяки швидкій і дуже добрій співпраці відділу поліції по боротьбі із кіберзлочинністю було встановлено місце перебування цих осіб», - заявив на брифінгу Маріуш Цярка, речник Головної комендатури поліції Варшави.

Як саме планували вчинити теракт – поліція не повідомляє.

Затримання українців здійснили бійці антитерористичного спецпідрозділу поліції. У помешканні, де проживали українці слідчі вилучили зброю. Однак експертиза засвідчила, що це не вогнепальна зброя.

«Це дуже серйозний інцидент. Якби під час входу поліцейських до будівлі ці люди тримали в руках таку зброю, то могла б трапитись трагедія», - заявив речник поліції.

Урочистості з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни у Варшаві відбувались за посиленої охорони поліції з усієї Польщі та спецслужб. Участь у цих заходах планував взяти президент США Дональд Трамп, але в останній момент скасував свій візит через ураган Доріан. Замість Трампа у Варшаву прилетів віце-президент Майк Пенс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
999 Показати IP 4 Вересня 2019 17:37
Маячня якась, затримали за те, що нібито українці хотіли влаштувати теракт. А де прямі факти та речові докази, всього цього немає. Зброю вилучили але не вогнепальну, а яку травматичної дії чи газову. За провезення з України до Польщі такої зброї відповідальність тягне не більше як адмінпорушення чи штраф, максимум повернення до України.
лучанин до 999 Показати IP 4 Вересня 2019 19:01
" вони опублікували в інтернеті відео, на якому погрожували вчинити теракт під час святкових заходів у Варшаві." Чим не доказ.
Іх там нєт! Показати IP 4 Вересня 2019 18:00
Ви всьо врьотє! Ета Путінскіє правакациї!
моска львов до Іх там нєт! Показати IP 4 Вересня 2019 18:36
Канечна єта Путин !!!
Дивний поляк Показати IP 4 Вересня 2019 21:04
Святкування ганебної поразки? І терорист з українця як із грузина солдат.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus