USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як світові лідери відреагували на кривавий теракт у Стамбулі

1 Січня 2017 21:21
Політики з усього світу відреагували на новорічний теракт у турецькому Стамбулі.

Як передає Politeka, співчуття у зв’язку з терактом в Стамбулі висловив президент США Барак Обама. Він розпорядився надати Туреччині всю необхідну допомогу. Представник Ради національної безпеки при Білому домі Нед Прайс в окремій заяві підкреслив, що США засуджують “страхітливий терористичний акт” в Стамбулі.

“Ми підтверджуємо підтримку Сполученими Штатами нашого союзника по НАТО Туреччини в спільному прагненні протистояти всім формам тероризму і перемогти їх”, – зазначив він.

Євросоюз засудив теракт і висловив солідарність із народом Туреччини. Про це йдеться в заяві глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні і єврокомісара з питань розширення і політики безпеки Йоханнеса Хана.

“Ми висловлюємо найглибші співчуття сім’ям і друзям жертв і бажаємо якнайшвидшого одужання всім постраждалим. ЄС підкреслює свою солідарність з Туреччиною і її народом. Ми рішуче засуджуємо всі акти тероризму і підтверджуємо нашу прихильність до співробітництва з владою Туреччини щодо запобігання та боротьби з цими загрозами”, – йдеться в заяві.

Президент Франції Франсуа Олланд висловив слова солідарності народу Туреччини після теракту в Стамбулі. Про це повідомили в Єлисейському палаці.

Він нагадав про необхідність продовжувати повсюдне протидію тероризму загальними зусиллями. “Франція висловлює солідарність з Туреччиною в цьому випробуванні і продовжить нещадну боротьбу з цим лихом разом зі своїми союзниками”, – оголосив глава республіки.

“На жаль, насильство сталося і в цю ніч побажань і надії. Засмучений, я висловлюю близькість турецькому народу”, – сказав Папа Римський Франциск в ході традиційної недільної проповіді Angelus на площі Святого Петра у Ватикані.

Президент України Петро Порошенко також засудив теракт в Стамбулі. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

“Рішуче засуджую жорстокий теракт в Стамбулі в новорічну ніч. Мої думки з сім’ями жертв. Тероризм повинен бути зупинений”, – написав Порошенко.

Нагадаємо, у новорічну ніч в одному з нічних клубів Стамбула в районі Бешикташ сталася стрілянина, яку влаштував невідомий у костюмі Санта-Клауса. Як стало відомо згодом, серед потерпілих у теракті були українці, зокрема, мешканки Луцька та Рівного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus