USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Поліція жорстко зачистила антиурядовий протест у Молдові

27 Серпня 2018 14:55
Вдень 26 серпня тисячі людей вийшли на антиурядовий мітинг в центрі столиці Молдови. Проте вже під ранок 27 серпня правоохоронці розігнали антиурядовий протест в центрі Кишинева.

Як інформує 24канал з посиланням на молдовське видання NewsMaker, учасників мітингу розігнали приблизно о 6-7 ранку понеділка.

За словами активістів, близько 5 ранку до площі приїхало 15 автобусів поліції, вони перекрили рух в центрі міста та оточили протестувальників, які сиділи біля пам'ятника Штефану чел Марі.

Правоохоронці зачитали розпорядження мерії, у якому йшлось, що нібито на 27 серпня тут заплановане проведення заходів.

Один із лідерів протестної акції, заступник голови партії "Платформа гідності та правди" Александр Слусарь зазначив, що протестувальникам пригрозили, якщо вони не підуть з площі добровільно, буде проведена "насильницька евакуація".

Після цього понад півсотні протестувальників взялися за руки, а поліцейські натомість стали по одному висмикувати людей із "ланцюга".

Особливо жорского вели себе із жінками. Викручували руки, тягнули за ноги,– зазначив Александр Слусарь.

Багатолюдний антиурядовий мітинг в центрі Кишинева 26 серпня влаштував Національний комітет руху супротиву. Опозиційні політсили вимагали визнати результати виборів мера Кишинева і скасувати змішану виборчу систему та звільнити суддів, які не визнали підсумків голосування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 28 Серпня 2018 07:43
в Молдові Президент явно не такий як яник

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus