USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Молдові вимагають відставки уряду і розслідування крадіжки на мільярд доларів

27 Серпня 2018 09:30
Протестувальники висунули низку вимог, серед яких, зокрема, відставка уряду і притягнення до відповідальності винних у викраденні мільярда доларів США з банківської системи країни.

Кілька сотень учасників масової акції протесту, яка відбулася в неділю, 26 серпня, в столиці Молдови, залишилися ночувати на центральній площі Кишинева. На площі Великих Національних зборів, вони встановили близько 20 наметів, привезли воду, їжу, спальні мішки, повідомляє DW з посиланням на "Інтерфакс".

Голова опозиційної партії "Платформа DA" Андрей Нестасе заявив, що він очолює цю акцію і сам буде ночувати в одному з наметів. "Ми так вирішили, щоб провести тут таку "Ніч свободи" - зустріти День незалежності, 27 серпня, в центрі Кишинева", - сказав Нестасе.

На ранок понеділка, 27 серпня, заплановані офіційні заходи з нагоди Дня незалежності, в тому числі покладання квітів до пам'ятника Штефану чел Маре. Протестувальники мають намір біля пам'ятника зустріти президента, прем'єр-міністра, депутатів і членів уряду, які прийдуть покладати квіти.

Вимоги опозиції

Упродовж неділі в центрі Кишинева проходила акція протесту правої опозиції. За даними поліції, в ній взяли участь близько 6,5 тисячі осіб. Організатори вважають, що учасників було в кілька разів більше. Учасники маніфестації ухвалили резолюцію, в якій зажадали відставки уряду; анулювання змішаної виборчої системи; організації та проведення вільних виборів за пропорційною системою; визнання результатів виборів мера Кишинева, які були анульовані рішенням судів; припинення переслідування опозиції і притягнення до кримінальної відповідальності тих, хто причетний до крадіжки мільярда доларів США з банківської системи країни.

Учасники акції тримали прапори Молдови і Європейського союзу і били в барабани. Тисячі поліцейських стежили за громадським порядком, але в дії маніфестантів не втручалися. Вони вишикували кордони на центральній площі на початку акцій протесту, щоб не допустити сутичок прихильників і противників правої опозиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АНАТОЛЬ_ Показати IP 27 Серпня 2018 09:50
А в нас шо
Propagandist до АНАТОЛЬ_ Показати IP 28 Серпня 2018 20:44
А в нас вже вимагали же. шо нє?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus