USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Політсила Саакашвілі на виборах в Грузії програє провладній партії: опозиція готова протестувати

2 Жовтня 2021 21:30
Сьогодні, 2 жовтня, в Грузії проходять вибори в муніципальні органи влади. Грузини обирають 64 мерів і 2 068 депутатів місцевих законодавчих зборів. За даними екзит-полів, провладна партія «Грузинська мрія» набирає найбільше голосів, а політсила арештованого Міхеїла Саакашвілі йде на другому місці.

Дані екзит-полу, проведеного компанією IPSOS на замовлення телекомпанії Мтавари показують, що «Грузинська мрія» по країні взяла 38,6%, а «Єдиний національний рух» Саакашвілі – 33%, пише Бабель.

Дані екзит-полу, проведеного компанією Gorbi на замовлення телекомпанії Імеді дають «Грузинській мрії» 47,6%, а «Єдиному національному рухові» – 27,1%.

На виборах мера столиці також лідирує представник провладної партії Каха Каладзе. Ніка Мелія від партії Саакашвілі на другому місці. У Каладзе за даними від IPSOS 40,8% і 51,3% від Gorbi, а у Мелії 40,2% від IPSOS і від 34,6% Gorbi.

Для перемоги у першому турі кандидатам необхідно набрати понад 50% голосів.

Для обрання мажоритарних членів встановлений поріг у 40%. У всіх муніципалітетах, крім Тбілісі, встановлений поріг пропорційного представництва у 3%. У столичних зборах мандати будуть пропорційно розподілені тільки серед тих виборчих субʼєктів, які подолали позначку у 2,5% голосів.

Як передає «Sputnik Грузія», лідер «Єдиного національного руху» Мелія заявив, що «Грузинська мрія» начисто програла в столиці і її думку про грандіозну перемоги не поділяє опозиція Грузії.

Нагадаємо, Саакашвілі написав листа, у якому закликав співвітчизників активно голосувати на виборах та зазначив, що винесені йому вироки є «замовленням Путіна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 2 Жовтня 2021 21:51
Про Путіна то він в Україні нахапався меседжів.
Набиває ціну Показати IP 3 Жовтня 2021 08:04
В Микуїла теж путігізм головного мозку. Кому той міжнародний бомж потрібний.
Народна прокуратура Показати IP 3 Жовтня 2021 11:36
".. лідер «Єдиного національного руху» Мелія заявив, що «Грузинська мрія» начисто програла в столиці...". Ну, звичайно, опозиція завжди заявляє, що її думка є правильною, бо це ж її думка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus