USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Полковник, який домагався дівчат в армії, тепер керує у штабі ЗСУ

24 Липня 2019 16:14
Віктора Іваніва, командира військової частини А1358, який домагався дівчини-лейтенанта Валерії Сікал, не звільнили після гучного скандалу, а підвищили, незважаючи на те, що кримінальне провадження у справі харасмента триває. Активісти вважають, що у полковника є «покровителі» серед керівників Міноборони.

Про це повідомляє газета «33-й канал».

А почалось все після того, як Валерію, яка закінчила військову академію, направили на службу до частини у Цвітосі. Там вона служила на посаді інженера відділення технічного контролю й з перших днів відчула на собі увагу з боку командира.

«Постійне приниження, брудні натяки та психологічне насилля я терпіла майже рік. Віктор Іванів наказував, що я повинна робити йому добре, задовольняти його в сексуальному плані. Намагався мене обійняти, притулити до себе. За ногу погладити, за руки взяти, – розповідала тоді Валерія Сікал. – За слухняність та інтимні стосунки командир обіцяв стрімку кар’єру, а коли відмовляла, ще більше знущався. Було навіть таке, що він викликав мене на службову квартиру для прикомандированих, мовби дівчину за викликом: отут є керівник, його треба обслужити. На що я казала, що таким наказам не підкоряюся, і тікала або намагалася втекти, щоб не продовжувати цю розмову. Мені це було огидно. Своєму чоловіку про домагання я зізналась не одразу – терпець урвався, коли командир не відпустив на лікарняний, хоча була після операції. Розповівши усе коханому, я написала заяву правоохоронцям. Вважаю, Віктор Іванів не гідний бути взагалі в рядах ЗСУ, йому треба піти до психіатра».
Лейтенант Валерія Сікал

Після розголосу виявилося, що Валерія Сікал – не єдина постраждала від такої поведінки командира, інші жертви теж дали свідчення. Весь цей час Віктор Іванів уникав спілкування із журналістами, хоча вони навіть навідувались до нього у вінницький шпиталь, де він лікувався. Хоча активісти переконані, що просто ховався за «лікарняним» Казав лиш єдине – то брехня. Після цього закривав двері.

Проте справа про командира, який за слухняність та інтимні відносини обіцяв дівчині стрімкий кар’єрний ріст, а за відмови знущався, отримала несподіваний поворот. Голова Вінницької громадської організації «Ревізія влади» Віталій Павловський, який з самого початку допомагав Валерії у боротьбі за справедливість, розповів, що днями йому вдалося отримати документ, де йдеться, що з 18 травня полковник служить в Генеральному штабі Збройних сил України.

«Досі триває кримінальне провадження за заявою Валерії Сікал щодо сексуальних домагань. Нею займаються правоохоронні органи Хмельницької області, дівчина неодноразово давала свідчення. Більше того, у військовій частині відбулася фінансово-аудиторська перевірка, у результаті якої були виявлені масові порушення розтрати коштів. Буде чи взагалі хтось за це відповідати?» – каже Валерій Павловський.

Активіст заявляє, що вони були готові до такого повороту, адже чули, що у скандального офіцера є «покровителі» в керівній гілці Міноборони.

Сама Валерія Сікал залишила військову службу за станом здоров’я. Її спина постраждала через те, що командир, бажаючи помститися, змушував дівчину носити 35 кілограмові снаряди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Навуходоносор Показати IP 24 Липня 2019 19:05
Что-то не совсем гладко в этой "слезоточивой" истории. Судя по фотографии, эта девушка вряд ли сможет приподнять снаряд весом 35 кг, а не то что его еще и тащить. Наслышались историй о сексуальных домогательствах в Штатах, там в этом плане законы дебильные. Скоро их мужики перед ночным сексом справки должны будут выдавать своим женам, что все пройдет нормально и права женщины не будут ущемлены.
Паша до Навуходоносор Показати IP 12 Серпня 2019 01:34
А ти по фото обличчя визначив скільки вона зможе підняти?!)) Щось мало переконлива у тебе відмазка перевертня...
анатолий Показати IP 24 Липня 2019 20:08
Ну,что теперь остаётся, отчеканить этому ублюдку все причинные детали и good bei армия ?
51 -а незнаменита Показати IP 24 Липня 2019 20:42
Тепер це в армії як *добрийдень* в одній 14-й по 5 раз женяні переженяні, серіал САНТА-Барбара отдихає
zvezda до 51 -а незнаменита Показати IP 31 Липня 2019 16:44
в 14-й нач. штаба низькоморальне
Їван Показати IP 24 Липня 2019 21:42
То новоявлений поручик Ржевскій ! Є закон - тільки хімічна кастрація і повне обрєзаніє !
Кех до Їван Показати IP 25 Липня 2019 10:03
Який Закон? Думайте що пишите або читайте про те що пишите, той Закон стосується педофілів , її не було 18?
Євген Показати IP 24 Липня 2019 22:41
Не вірю я в це все. Наклепом пахне.
Є.В. до Євген Показати IP 1 Серпня 2019 09:56
Повірте, це не наклеп, він реально моральний вир****, в нього було 3 офіційні дружини, а в частину він привіз із собою 2 малолітні шл*хи, які відразу поставив на офіцерські посади без відповідної освіти. Та багато чого цікавого. Таким скотам не місце в ЗСУ, дай взагалі людиною його назвати тяжко.
Бандера Показати IP 24 Липня 2019 22:48
Під....
Валерий Показати IP 25 Липня 2019 07:45
Разве такое только в армии,во всех сферах деятельности начальники пользуются своими возможностями по отношению к красавицам.Да вы посмотрите каких помощниц набирают депутаты...
бомбейро Показати IP 25 Липня 2019 09:35
а в одному сізо україни начхальник п-пк змусив використовуюче службове становище одну майже незайману підлеглу займатись з ним непристойними справами ух шалунішка
Сергій Показати IP 25 Липня 2019 11:50
Армія це лице суспільства. Якщо немає порядку і моралі в суспільстві то ніколи не буде в силових структурах. Оглянітся навколо. Таке ж твориться і в цивільних компаніях, державних установах. І краще поки що не буде. Через Інтернет і безконтрольність діти 5-6 класів мають доступ до еротики і т.д. Потрібно нам всі мінятися навчати в першу чергу дітей. Цінувати Українську етнографію, культуру. Поважати один одного. Наразі складається така ситуація що кожен виживає самостійно на одинці.
Я Показати IP 25 Липня 2019 21:56
Вірю кожному слову цієї дівчини. Отакі підстаркуваті начальнички (і не лише в армії) думають, що вони секс-мачо, яких усі хочуть, і що їм все можна. Сексуальні домагання в Україні - це вже буденна справа. У нас жертв згвалтувань засуджують!!! Сама винна, чого пізно з роботи поверталася, чого в спідниці йшла, та хто її гвалтувати захоче, та вона ще дякувати повинна, що на неї хтось поласився і т.д. А довести, що до тебе домагалися - це взагалі нерельно. Дівчина молодець, що не стала мовчати!!!
Віктор Показати IP 31 Липня 2019 09:11
Я вірю цій дівчині. В ЗСУ дуже багато таких сперматозаврів
Володимир Показати IP 31 Липня 2019 12:21
Це погано...Але було-б набагато гірше,якби він домагався хлопців...
Лена до Володимир Показати IP 31 Липня 2019 13:15
Не бачу різницю,дівчина чи хлопці. Насилля воно для всіх є насиллям,однаковим.
Василь Показати IP 1 Серпня 2019 18:07
Розжалувати і на передову
Марина Показати IP 27 Серпня 2019 14:13
Я знаю його особисто. Нічого доброго сказати не можу - хам і рідкісний козел. Подібна поведінка абсолютно вписуєтся в його характер. Особливо напідпитку (зустрічала його в компанії на дні народження) - людина нахабніє, чіпляється, лапає жінок
Оксана Показати IP 14 Вересня 2019 08:18
Сумна iсторiя! ( Дiвчинi хочеться вiрити, але по факту -однI слова.... Таких людей-збочинцiв потрiбно iзолювати вiд суспiльства ,десь на безлюдний острiв !
От шо тут такого? Показати IP 18 Червня 2020 12:52
Чого с*кс це така проблема?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus