USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поламані лавки, кропива у пояс: парк у Локачах перетворився на непрохідні хащі

28 Серпня 2018 12:39
Частина - ліс, частина звалише - так виглядає нині локачинський парк. З якого боку не підійди, кажуть місцеві, а те, що від нього залишилось, ніяк парком не назвеш.

Пише Галина Федоренко на сторінках видання Відомості.

"Звалище – не звалище, бо траву таки викосили. А от із зеленими насадженнями проблема. В одній його частині, територія парку розділена на дві половини, практично голо. Старі дерева зрізали, а нові ніяк не приживуться. І цьому є чітке пояснення. Як може прижитись ялинка, якою так інтенсивно намагаються засадити пустоту, якщо її висаджують навесні у 20-градусну температуру? Якщо бути точним, то цьогоріч висаджували 25 квітня. Уявляєте?!

Серед голої місцини на великій площі знаходиться залитий бетоном майданчик. Колишня ротонда, або, швидше, те, що від неї залишилось – поламані лавки та сцена для музичного інструменту. Не дивно, що тут часто можна зустріти «завсєгдателів» з пляшкою пива в руках, а то й просто порожні пляшки. Про те, щоб тут молоді мамочки з колясками прогулювались, такого не побачиш ніколи.

Другу половину парку пусткою не назвеш. То вже ліс. Кропива в пояс, доріжки поросли, то тут, то там валяються обрізані чи зломані гілки дерев. До них нікому немає діла. Ну, і сміття. Таке явище тут повсякчас. Особливо навесні.

Чому я згадала про локачинський парк? Наближається видатна дата -510 річниця заснування Локач. Перед цим був День незалежності. Здавалось би, місцеві керманичі мали б подбати про благоустій, порядок. Ні, не заведено.

А були часи, коли Локачі порівнювали з містечком. Селище переконливо виділялось серед райцентрів області. Чисте, благоустроєне, приємно було вулицями прогулятись. У парку завжди було велелюдно, кілька разів на рік проводились святкові заходи із залученням торгових закладів. Гостинно приймав гостей і стадіон. Все було: і свята, і футбол. А ще й на ставок можна було піти скупатись спекотного літнього дня. Нині – зась. Санітарна служба не дозволяє. На Волині лише у двох водоймах не можна купатись, серед них локачинська. Прикро і сумно.

Бігборд повісили ще на 500-річчя Локач. Через 10 років ніхто не зняв, а дата вже змінилась", - йдеться у публікації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Карина Показати IP 28 Серпня 2018 13:00
Як добре, що у нас, в Маневичах, вже такого не побачиш ....
valdis peish до Карина Показати IP 28 Серпня 2018 14:15
в вас фонтан є нафіга вам качєлі
Капець Показати IP 28 Серпня 2018 14:17
то ж звичайно винен Порошенко, або путін з януковичем. Та зібрались би ,бл..ді такі, на суботник, чи толоку, якщо по українськких традиціях, і розчистили чагарники, полагодили і пофарбували лавки, позамітали доріжки, посадилик квіти, що грошей на те багато треба?! Свинні ви лінниві і жадібні.
іус до Капець Показати IP 28 Серпня 2018 14:21
подивіться на обдерті сходи РДА, відкриття "оновленого" відділення лікарні, що перебуває у суцільній темряві, а стела "ТАНК" синього кольру це вже щось!!!! Влада тільки їздить горілку пити на дні села і фотки у ФБ постити!! пАкращення вже сьогодні!
Вася до іус Показати IP 28 Серпня 2018 14:31
на районі власне газове родовище, але газ жителям продають за ціною "ротердам+"! Ой, ще забув про місцеві свинарники у П'ятикорах та Холопичах вонь ппц та гноївка стікають у Лугу та Турію, та то таке, влада каже всне нормуль
депутат до Вася Показати IP 28 Серпня 2018 17:38
Це дезінформація людини,яка вже багато років рветься до влади та своїх родичів старається пропихнути,яка для свого рідного селища за усе своє довге життя нічого доброго не зробила,а лише займалася заказною журналістикою.І на стадіоні і в парку вже давно ведуться роботи щодо благоустрою-замінено більшу частину лавок.проведено вуличне освітлення,проводяться будівельні роботи і т.д.Знайти найгірші фото та здійснювати "чорний піар"можна будьде.Гадити свою рідну землю прикриваючись патріотизмом,,,,,ні стида,ні совісті!Локачі нормальний райцентр,приїзджайте самі переконаєтеся і по багатьох питаннях можна ще й перейняти досвід.Ганьба таким "журналістам"!
чесний журналіст до депутат Показати IP 28 Серпня 2018 17:48
Це просто Іуса з Кирилом хочуть будь-якими шляхами здихатися і ніяк не получається,бо НАРОД підтриму,бо хоть щось корисне роблять,а автора федоренко галіну всі ми добре знаємо нажаль не з хорошої сторони
чиновник рда до чесний журналіст Показати IP 28 Серпня 2018 18:24
Там ще любить жару у вогонь в тіхаря підлити заступник фактичних голів рда усика та бобика дудечко із сафроновою,не люблять вас Локачинці тому так і злитеся.
ігор Показати IP 28 Серпня 2018 23:16
ЯКІ ЛЮДИ, ТАКЕ І СЕЛО

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus