USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Поламані ребра та інвалідність: підлітки рожищенського притулку знущались над працівниками

3 Серпня 2018 17:03
Директор притулку міста Рожище на Волині Леонід Матвійчук заявив, що побиття і домагання в установі - вигадка дітей. Насправді, підлітки неодноразово знущалися над працівниками.

Про це повідомляє Обозреватель.

За його словами, все почалося з того, що дівчатка почали бешкетувати.

«У неділю, 29 липня, четверо дівчаток у віці 15-17 років влаштували у притулку дебош, не слухалися чергового. Вони підпалили папір в ігровій кімнаті, а об 11 годині вечора кричали, били вікна і двері. У цей час маленькі діти вже спали, і вони всім заважали», - заявив Матвійчук.

Наступного дня, зазначає директор, з дівчатками проводилася виховна робота.

«Звичайно, їм висловлювалися претензії, ми їм пояснювали що так поводитися не можна, і що треба жити по-людськи. Вони вирішили перевести стрілки в цій ситуації. Одну з них взяли за руку, щоб перевести з ліжка однієї дівчинки на інше. Вони сприйняли це як насильство. Хто і коли одну з них обіймав за плече - я не знаю. Але акценти вони зробили саме на цьому. Тепер продовжують цю гру, чудово розуміючи, що їм нічого за це не буде. Хоча самі слідчі вже бачать, що свідчення всі дають різні і звести все воєдино - не виходить», - запевняє директор.

Одна з дівчаток, за словами Матвійчука, два місяці була в розшуку - каталася по Київській області. Друга півроку жила з ромами. Третя, зазначає директор, пішла з сім'ї. А ще одну 17-річну дівчинку удочерили, але та відмовилася від батьків.

«Це дуже складні діти, вони вимагають не тільки соціального захисту, а й корекції поведінки. У мене були різні випадки, коли діти нападали на чергового. Одному зламали ребра, іншому завдали черепно-мозкову травму - він став інвалідом. Ще на одного чергового накидали матраци, і він дивом вижив. Ось із такою категорією дітей ми працюємо. І перш ніж озвучувати висновки, слід було розібратися», - вважає директор.

Як повідомлялося, у місті Рожище у притулку для дітей, які потрапили у складні життєві обставини, у десятьох вихованців під час моніторингового візиту ніби виявили сліди побиття та крові, внаслідок чого директора Рожищенського притулку нібито відсторонили від роботи.

Пізніше Інформаційне агенство Волинські новини спростувало слова українського омбудсмена Денісової щодо неправомірного поводження з дітьми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 3 Серпня 2018 17:50
Якому депутатові він кум або сват...
Ірина до Анонім Показати IP 3 Серпня 2018 19:55
До чого кому кум чи сват? З дітьми простими тяжко працювати, а з такими , то не завидую.
Катя Показати IP 3 Серпня 2018 17:54
Сучасні дітки влаштують підставу на раз. Хто з таким контингентом мав діло, це добре знає
Людмила Показати IP 3 Серпня 2018 18:25
Велике прохання до преси: не знаєте достеменно- не роздувайте, не поливайте брудом, думайте...
дітей Показати IP 3 Серпня 2018 18:26
Жаль.будем надіятись що авкофсці хоч це гне спустять.по факту це класіко ще з зарі совєтофф.як тамв ІЛьфа та Петрова.в приюті для бабушок столуються і живуть братья жени дирехтора.сам дирехтор з женой ворують.бабок к ногтю.катєрінка зверху може вертухай з манєвіч.там навіть не все однозначно часом..
Алла Показати IP 3 Серпня 2018 18:32
В цьому закладі перебуває прийомна донька знайомих, і знаючи що вона вичворяла вдома, не дивуюся, якщо це все вигадки аби насолити директору або комусь із працівників.
цікаво до Алла Показати IP 3 Серпня 2018 19:42
Що тозамзнайомі..прийомна донька на місяць..от і вних так..не сидять на табуретках..бігають..одним словом діти..це державний заклад.не міг справлятись треба було йти з братом і рештою.а не мучениками тут писати.закликаю всіх мучеників-на .. З державноїмроботи.особливо начальників.
Іван до Алла Показати IP 3 Серпня 2018 19:58
100%
Григорій Показати IP 3 Серпня 2018 21:33
В силу виконання службових обов'язків часто доводилося стикатися з такою категорією підлітків. Враження - не передати. Якщо з дітьми років 9- 10 ще можна якось шукати спільну мову, то з старшими - років 14- 17 можна битися головою об стіл. Звичайно, трапляються одиниці адекватні. Але це одиниці. Директору і персоналу можна лише поспівчувати. А якщо хтось стверджує, що ці дітки білі і пухнасті, то чому не хочете усиновити (удочерити) хоча б когось?
пан до Григорій Показати IP 3 Серпня 2018 23:10
Виконує хай службові обовязки в польщі на яблуках.там ропрощє...а не роздає совєти про життя.атака тролєй тут прямм.чи такий вже той папулярний підагог..з братом і сімєю..прикол..люди якій рік на дворі..де ви живете..ямайка..село біля окіяна..все на продаж..а ви шамани?дуркуєте як на пєрвом каналє..шоу закінчеться плачевно ..самі крутите маховік..
Анонім до Григорій Показати IP 3 Серпня 2018 23:35
Не може справитися з обовьязками -відійди від корита і брата забери...
Волинь Показати IP 4 Серпня 2018 15:35
Люди всі слова директора це 100% правда! Там такі діти що не позаздриш. Одна неодноразово била свою маму. А їй було лише 14 років. Сама мама її туди відправляла на перевиховання бо не могла вже з нею впоратися. Сама поліція знає що то за діти. Там є такі садисти і злочинці що з них виросте...?! Роздули по всіх каналах не перевіривши інформацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus