USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обман омбудсмена? Директора рожищенського притулку не відсторонили і не підозрюють

3 Серпня 2018 15:38
Попри заяви уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, директора притулку для дітей у Рожищі Леоніда Матвійчука не відсторонили від займаної посади. Більше того – нікому у цій справі не оголосили про підозру, немає обвинувачуваних.

2 серпня медіапростір сколихнула заява омбудсмена Денісової про те, що у притулку для дітей, які потрапили у складні життєві обставини, у десятьох вихованців під час моніторингового візиту буцімто виявили сліди побиття та крові. Дехто з дітей заявив про спроби домагання.

За декілька годин Денісова запевнила, що керівника відсторонили, обирається запобіжний захід.
Проте, як виявилось згодом, ця інформація не має нічого спільного з реальною ситуацією.

3 серпня Денісова у Фейсбуці заявила, що буцімто 30 липня сусіди чули крики дітей і навіть викликали поліцію. Директор закладу Леонід Матвійчук у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини зазначив, що інформацію, яку поширили в ЗМІ, взяли зі слів дітей. Натомість у нього навіть не запитали про озвучені епізоди.

«Курили та галасували поруч з 4-річними дітьми»

Він зазначає, що діти, які живуть в притулку, мають доволі непростий характер, чимало з них, попри юний вік, зловживають спиртним, легкими наркотиками, палять. Після чергового «бешкету», зі слів директора, четверо дітей змовились і вибудували версію, як зняти вину з себе і перекласти на вихователів.

«Четверо дітей дають покази, які в дечому перекручені, версії між собою не сходяться, слідчі ловлять їх на тому, що щось не сходиться в цій історії.

30 липня ці діти влаштували дебош, курили в приміщенні, матюкались, грюкали, кричали. Їм пояснили, що так робити не можна, адже поруч спали 4-річні діти. Хтось свою провину визнав, а дехто вирішив «перевести стрілку». Те, що когось взяли за лікоть і пересадили на своє ліжко, бо вони троє з ногами сиділи, обставили як дотики до плеча. Бо ж «сексуальне домагання» звучить «гарячіше», – каже директор.

Матвійчук розповідає, що «контингент» притулку – доволі специфічний. Мовляв, це не реабілітаційний центр, а заклад для більш складних дітей. Зі слів директора, деякі з дітей, які потрапляють до них, вже побували в колонії для неповнолітніх. Наразі в закладі очікують результатів перевірки та слідства.

Ані підозрюваних, ані обвинувачуваних

Проте, як повідомив у коментарі ІА Волинські Новини прокурор у цьому провадженні Артем Рішко, у справі поки немає ані підозрюваних, ані обвинувачуваних.

«На даному етапі жодній особі у цій справі про підозру не оголошували, обвинувачуваних немає», - зазначив прокурор. Та додав, що звернувся з листом у Волиньраду і ОДА з проханням провести службове розслідування щодо директора, а також відсторонити його від займаної посади.

Справа в тому, що притулок є закладом комунальної власності, його директор перебуває у трудових відносинах з головою Волиньради. Тож звільнити або відсторонити його з займаної посади має право лише голова обласної ради, за погодження з профільною комісією Волиньради. У Волинську обласну раду лише надійшли листи з прокуратури та Волинської ОДА з проханням провести перевірку в закладі та відсторонити директора.

Наявність таких документів підтвердила виданню заступник керуючого справами-начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослава Якимчук.

«Відповідні документи в раду надійшли, питання будемо вирішувати в установленому законом порядку», - зазначила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ангст Показати IP 3 Серпня 2018 16:20
Там такі "дітки", що не варто їм вірити. Деяким місце в колонії, а не в притулку. Все рівно з них вже нічого путнього не вийде.
Лучанан Показати IP 3 Серпня 2018 16:47
Палачі. Шкода діток
всезнайко Показати IP 3 Серпня 2018 17:25
як з ними справитись чекати поки сядуть директору на голову там потрібна тільки жорстка дисципліна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus