USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Польща і Німеччина за тиждень запустять «коаліцію бронетехніки» для України

19 Березня 2024 10:05
Варшава і Берлін 26 березня дадуть старт «коаліції бронетехніки» для потреб ЗСУ.

Про це під час двосторонньої зустрічі з німецьким колегою Борісом Пісторіусом в центрі міноборони РП у Геленові поблизу Варшави заявив віцепрем’єр – міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, передає кореспондент Укрінформу.

«26 березня ми, як співлідери – Польща та Німеччина, активуємо коаліцію бронетехніки для підтримки України. Це одна з найважливіших коаліцій, які були створені», – заявив Косіняк-Камиш.

Він додав, що Варшава і Берлін є співлідерами цього проєкту, і до нього вже приєдналися інші партнери, такі як Велика Британія, Швеція, Італія.

Своєю чергою Пісторіус підкреслив, що ця коаліція має «довгостроковий характер». За його словами, ключовим є збільшення виробництва усілякого роду оборонної продукції у межах польсько-німецької співпраці.

Читати ще: Лідери Франції, Німеччини й Польщі домовилися збільшити підтримку України

Польський і німецький міністри також повідомили про формування Сил швидкого реагування в Європі. Зокрема, за словами польського міністра, бойові групи польської і німецької армії у кількості по 2,5 тисячі військовослужбовців до липня цього року будуть у готовності до дій. Косіняк-Камиш зауважив, що до створення цих Сил наразі не приєдналися інші країни, оскільки не всі мають такий потенціал як Польща і Німеччина.

«З липня ми спільно діятимемо в цьому питанні, а протягом року Польща та Німеччина співпрацюватимуть і створюватимуть Сили швидкого реагування», – повідомив польський міністр.

Пісторіус зауважив, що Польща займає центральне місце на східному фланзі НАТО і відіграє ключову роль у підтримці України. Він також повідомив, що в липні заплановані польсько-німецькі міжурядові консультації.

Обидва міністри повідомили, що у травні у Вроцлаві відбудеться зустріч міністрів оборони країн Веймарського трикутника.

«Ми відновлюємо Веймарський трикутник у політичній сфері, у сфері оборони, а також у відносинах між нашими штабами. Ми готуємося до ще більш інтенсивних спільних навчань», – повідомив Косіняк-Камиш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus