USD 39.50 39.85
  • USD 39.50 39.85
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.90

Польща хоче спростити працевлаштування українських медсестер

16 Квітня 2018 20:20
У Польщі анонсували спрощення процедури працевлаштування в країні медсестер з України.

Про це повідомив польський щоденник Rzeczpospolita, передає Польське радіо.

За даними видання Rzeczpospolita, Міністерство здоров'я Польщі підняло питання залучення до роботи українських медсестер. Так, пропонується спрощення процедури працевлаштування для останніх.

Це питання було підняте не дарма. У Вищій палаті медсестер і акушерок заявили, що третина медсестер в Польщі, близько 73 тисяч осіб – це люди пенсійного віку. Саме тому сусідня країна потребує додаткової робочої сили з інших країн, особливо з України.

Як зазначається, головна вимога для бажаючих поповнити ряди медсестер – вільне володіння польською мовою. До слова, наразі в Польщі працює близько 90 українських медсестер.

Як пише «Преса України», раніше польська сторона заявляла про бажання надати робочі місця українським лікарям. Для цього українським фахівцям видаватимуть ліцензії за спрощеною процедурою. Причина цього та ж – нехватка власних лікарів.

Особливо варто зазначити, що польські лікарі часто скаржаться на низьку оплату праці. За словами експертів, нічого дивного у тому, що сусідня країна хоче брати на роботу українських працівників – не має. Як відомо, зарплати українців та поляків значно відрізняються. Тому Варшава не проти обзавестися кваліфікованими фахівцями і при цьому встановлювати для них зарплату, яка не влаштовує поляків, однак є більшою для українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
медсестра Показати IP 16 Квітня 2018 21:47
ура!бо зарплатня у 3 000грн за таку важку і відповідальну роботу вже дістала!нарешті улюблена професія принесе ще й дохід!
пиз*охід! до медсестра Показати IP 16 Квітня 2018 22:20
Хочеш нормально заробити - дуй далі. в Німеччину або Британію.
Лучанка Показати IP 17 Квітня 2018 07:02
Брати поляки?...Спочатку активно допомагали руйнувати нашу країну через Євромайдан, не помічаючи нічого, навіть портрета Степана Бандери у самому центрі Києва і червоно-чорних прапорів. Зробили, допомогли новій владі вкоренитися і почали бачити бандерівщину. Прозріли! Але в той самий час почали активно вимивати з України саму розумну молодь, дешеву робочу силу і ось, нарешті, кваліфікованих медпрацівників. А нащо українцям медицина, їх дуже багато розвелося. Самі цінні кадри вони виберуть звідси. Там їм законом про заборону бандерівської ідеології роти закрили. Вітаю, українці! Ми дійсно перемогли...Впевнена перемога над розумом! Що буде далі? Вам вже зараз не страшно звертатися до медиків? Вже немає вузьких спеціалістів! Навіть до оцього спрощення, про яку тут мова ведеться. Ви впевнені, що до ніколи лікарні не попадете ? Чи всі поїдемо жити до Польщі? А ми їм там ВСІ потрібні? До вас ще не дійшло, що ми наробили 4 роки тому?
Andrij Показати IP 17 Квітня 2018 07:49
Уровень квалификации у врачей и медсестёр в западной Эвропе выше чем в Украине, поэтому нашим спецам надо ещё немного подучиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus