USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Польща хоче заарештувати власника українського банку через фінансові афери на $675 млн

22 Вересня 2020 17:16
Власнику Ідея Банку Лєшеку Чарнецькому загрожує до 15 років ув'язнення через звинувачення в шахрайстві, пов'язаному з фінансовою аферою GetBack.

Міністерство юстиції Польщі подало клопотання про арешт бізнесмена. Про це пише НВ з посиланням на Reuters.

Власника та голову Ідея Банку підозрюють в обмані клієнтів і шахрайстві, пов'язаному з фінансовою аферою GetBack, загальний збиток від якої оцінюють в $675 млн. Як уточнює FinClub, жертвами афери стали понад 9 тисяч поляків, які купили облігації GetBack і не отримали інвестовані гроші назад.

За даними антимонопольного управління Польщі, в березні 2016 Ідея Банк продавав своїм клієнтам облігації GetBack, через що вони зазнали величезних збитків.

У польській прокуратурі вважають, що Чарнецький особисто сприяв продажу паперів GetBack.

Якщо суд вирішить затримати Чарнецького, Польща видасть міжнародний ордер на арешт, оскільки на даний момент власник Ідея Банк перебуває за кордоном. Якщо вина Чернецького буде доведена, йому загрожує 15 років позбавлення волі.

Адвокат Чернецького Роман Гертих заперечує звинувачення на адресу власника банку. З його слів, вони пов'язані з чутками в польських ЗМІ, згідно з якими глава Мін'юсту Збігнєв Жьобро може незабаром втратити свою посаду.

Пресслужба суду в Варшаві заявила, що розгляне клопотання в жовтні 2020 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus