USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Польща може закрити ще кілька пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю

25 Листопада 2021 22:04
Польща не виключає подальшого закриття пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю, якщо Мінськ не припинить агресивні дії проти Варшави.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив заступник міністра закордонних справ Польщі Марцін Пшидач.

«Що стосується кордону, то на сьогодні ми закрили два прикордонні переходи між Польщею та Білоруссю (залізничний й автомобільний у пункті пропуску Кузниця-Брузги – авт.). Їх подальша експлуатація неможлива з міркувань безпеки. Якщо Білорусь не припинить агресивні дії навколо ЄС, то може виникнути потреба в подальших кроках на кордоні та координації дій з іншими країнами нашого регіону», – заявив Пшидач.

Криза на польсько-білоруському кордоні триває від серпня. Відтоді у Польщі зафіксовано понад 36 тисяч спроб нелегально перетнути кордон. Щодня польський кордон з Білорусі намагається силою подолати кількасот мігрантів з країн Близького Сходу, насамперед Іраку. Декілька днів тому велика група мігрантів чисельністю понад тисячу осіб намагался силою перетнути кордон у пункті пропуску Кузниця-Брузги. Польща попередила Білорусь про те, що призупиняє залізничне сполучення через пункт пропуску Кузниця-Брузги у зв’язку з агресивними діями білоруських силовиків та мігрантів, що становить загрозу для польських екіпажів потягів. У свою чергу Мінськ закликав Варшаву відновити прикордонний рух у пункті пропуску Кузниця-Брузги.

Як ми писали, Польща готова оплатити повернення мігрантів, які перебувають на білорусько-польському кордоні, на батьківщину.

Нагадаємо, з травня 2021 року Польща, Литва та Латвія відзначають збільшення потоку мігрантів з країн Близького Сходу, які прагнуть потрапити до ЄС через Білорусь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus