USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки Лукашенко заробляє на мігрантах: оприлюднено цифри

12 Листопада 2021 18:15
Переміщення нелегальних мігрантів з Близького Сходу до білорусько-польського кордону – не тільки спосіб політичного шантажу Європи з боку самопроголошеного очільника Білорусі Олександра Лукашенка, але і непоганий бізнес для нього.

Про це в ефірі політичного ток-шоу «Право на владу» розповів вітчизняний політолог, співзасновник «Українського інституту майбутнього» Юрій Романенко, повідомляє Главком.

«Він на цьому дуже добре заробляє. Ось сьогодні до Білорусі прилетять чи вже прилетіли 10 бортів. Це приблизно 2,5 тис. людей. Так ось, приблизно $15 млн за перевезення беруть посередники, фірми усілякі. 7,5 млн один чартер приносить тільки Лукашенку», – пояснив експерт.

Романенко додав, що коли люди дивуються, звідки біженці мають по $2,6 тис. на перетин кордону, а також гроші на авіаційні квитки тощо, варто розуміти, що у багатьох регіонах Близького Сходу, зокрема, на території Іраку, Курдистану деякі люди живуть досить заможньо – оскільки там є нафта, газ та інші ресурси.

Нагадаємо, Польща назвала авіакомпанію, яка доправляє нелегалів до її кордону.

Тим часом міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров каже, що Росія не причетна до кризи на білорусько-польському кордоні. Очільник МЗС країни-агресорки спростував причетність авіакомпанії «Аерофлот» до перевезення біженців, про що повідомляють російські ЗМІ.

Своєю чергою Turkish Airlines заявила, що її рейси до Мінська «в жодному разі не сприяють нелегальному імміграційному руху».

Зазначимо, що наразі щотижня в Мінськ прибувають близько 40 літаків зі Стамбула, Дамаска та Дубая.

Нагадаємо, міграційна криза на кордоні Білорусі з Литвою, Польщею, Латвією триває з серпня. Три країни звинувачують Білорусь у навмисне створеному міграційному тиску в межах гібридних дій проти них як країн ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Василишин Показати IP 12 Листопада 2021 18:37
А скільки він на них витрачає? Кожен день їм роздають їжу, медикаменти, їх супроводжує міліця та військові. Та й дивно чути щоб доларовий міліардер наживався на якихось бомжах. Це діло принципу. На жаль, у білорусів немає ядерної зброї, щоб скинути бомбу на Брюсель, тому скидують біженців.
Дзвінок з мордора Показати IP 12 Листопада 2021 19:26
В картоплини звивин не вистачить для таких дій.
Так так Показати IP 12 Листопада 2021 19:54
Нехай мороз прийде. Будете ще в *картоплини* електроенергію клянчити.
1 Показати IP 12 Листопада 2021 20:18
А що є якісь законодавчі обмеження заборонити літакам з східних країн літати,чи в тих , що летять на лобі написано -потенційний біженець.
Анонім Показати IP 12 Листопада 2021 21:01
"Ось сьогодні до Білорусі прилетять чи вже прилетіли 10 бортів. Це приблизно 2,5 тис. людей. Так ось, приблизно $15 млн за перевезення беруть посередники, фірми усілякі. 7,5 млн один чартер приносить тільки Лукашенку" Ну давайте порахуємо : Один чартер 250 людей, 7.5 млн тільки Лукашенку, 15/10 =1.5 млн посередникам. 9 млн /250 =36 тис зелених платить один мігрант для того щоб попасти в Білорусь. Ахахах. АХАХА. А ЩЕ ЦЯ ФРАЗА. зокрема, на території Іраку, Курдистану деякі люди живуть досить заможньо – оскільки там є нафта, газ та інші ресурси. А ще нафта і газ і інші природні ресурси є в Нігерії, Чаді, М'янмі, КНДР, там теж багато живуть?
Ха Показати IP 13 Листопада 2021 06:50
А стільки європейськи політикі заробляли в 15 році на біжанцях не хочите оприлюднити проволюби?
111 Показати IP 13 Листопада 2021 10:20
А чого ніхто не каже скільки зиску отримали і отримують європейські країни і США за рахунок нас після 2014 року.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus