USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Польща на тлі масового приїзду українців скасовує COVID-обмеження

24 Березня 2022 12:08
У Польщі від 28 березня скасовують обов’язкове носіння масок та проходження карантину для людей, які приїхали з-за кордону.

Про це повідомляє RMF FM з посиланням на рішення уряду Польщі, передає ТСН.

Від понеділка носіння масок буде лише опцією, але не обов’язком у Польщі. Штрафів за не носіння захисного засобу не буде. Також від 28 березня перестане діяти карантин для людей, які живуть з інфікованими, і для тих, хто приїжджає з-за кордону.

Читати ще: Як біженці з України можуть вакцинуватися проти COVID-19 за кордоном

Зняття обмежень, як зазначається, знаменує собою символічний кінець пандемії коронавірусу в Польщі. Однак одне з обмежень не перестане діяти – це обов’язок ізолюватися після підтвердження зараження коронавірусом. Також обов’язково рекомендують носити маску у разі хвороби чи застуди.

Своєю чергою, міністр охорони здоров’я Польщі Адам Нідзельський вказав, що єдині місця, де доведеться все ж носити маски, – це медичні заклади.

«Ми постійно проводимо велику кількість тестів, тому, на нашу думку, спостереження є достовірними. Згідно з останніми дослідженнями, наявність антитіл є у 90-95% населення. Ми захищені як суспільство, ці показники дають нам можливість ухвалювати нові рішення. Найважливішим показником є ситуація в лікарнях, а варіант «Омікрон» виявився менш важким, без збільшення госпіталізації», – пояснив міністр.

Раніше Нижня палата польського парламенту ухвалила резолюцію, в якій засудила дії РФ в Україні, назвавши їх злочинами проти людяності та актами геноциду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus