USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Польща обіцяє заборонити ввезення вугілля з окупованого Донбасу

5 Жовтня 2017 09:54
Міністр енергетики Польщі Кшиштоф Тхужевський запевнив, що поставки антрацитового вугілля з окупованих територій України будуть заборонені.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє "112 Україна".

"При зустрічі із міністром ми наголосили на цій тематиці, ми отримали завірення, що буде проведена повна перевірка, що такі постачання буде заборонено. Мені вдалось зустрітися із журналістом, який опублікував першу частину розлідування, (буде друга і третя), яке пов’язане із постачанням антрациту з ОРДЛО не тільки у Польщу, а й в інші європейські країни. Тому, зараз основна задача – максимально заблокувати цей процес. Ми офіційно довели, що вважаємо, що закупівля на сьогодні антрациту в зоні ОРДЛО – це пряме фінансування тероризму і наші аргументи були почуті", - зазначив міністр.

Нагадаємо, що раніше міністр енергетики Польщі Кшиштоф Тхужевський підтвердив факт постачання в країну 11 тис. тонн антрациту з окупованих районів Донбасу.

Відзначимо, що в Україні в кінці 2016 року була розгорнута блокада залізничних шляхів, по яким постачалося вугілля з окупованих територій Донбасу. Влада заявляла, що цим постачанням немає альтернативи, і допускала можливість віялових відключень електроенергії з кінця березня. Паралельно Україна домовлялася про постачання вугілля з США і вже тоді планувала знову закуповувати його в ПАР. В кінці травня в Україну прибув перший контейнеровоз типу "Panamax"з вантажем вугілля-антрациту з ПАР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus