USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Польщі підтвердили купівлю в Росії вугілля з окупованого Донбасу

4 Жовтня 2017 18:07
Ввезення до Польщі антрациту з окупованих частин Донбасу підтвердив міністр енергетики країни Кшиштоф Тхужевський. Про це повідомляє Biznes Alert, пише Ракурс.

«Було ввезено 11 тис. т вугілля, або ж стільки, скільки за добу споживає один енергетичний блок», — розповів Тхужевський.

Його повідомлення прокоментував міністр енергетики України Ігор Насалик, перебуваючи з візитом у Польщі.

«Ми купуємо антрацит у США і африканських країн, а Польща — з наших окупованих територій», — зазначив він і додав, що ситуація дуже прикра.

Як повідомили раніше польські ЗМІ, антрацит з окупованого Донбасу завдяки російським документам напівлегально потрапляє до Польщі, а прибутки від його продажу потрапляють в тому числі до кишені ватажка самопроголошеної ЛНР Ігоря Плотницького.

Як зазначається, вугілля з окремих районів Донецької та Луганської областей потрапляє до Польщі через Росію, де воно отримує сфабрикований сертифікат про походження.

Офіційно Росія сприймає це вугілля як імпорт з України. Натомість Україна це вважає контрабандою, оскільки не контролює експорт з ОРДЛО.

Наразі важко оцінити, скільки вугілля таким чином потрапило і продовжує потрапляти до Польщі. Підрахунки ускладнює факт, що цю схему складно однозначно визнати контрабандною, оскільки заборона експорту з України стосується лише Криму.

Нещодавно Російська Федерація визнала, що продає вугілля, поставлене бойовиками з окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Щомісяця бойовики відправляють в РФ майже 1 млн т вугілля. Паливо проходить через непідконтрольну Україні ділянку російсько-українського кордону. Далі українське вугілля продають в треті країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 4 Жовтня 2017 19:29
Я в шоці! Поляки ж то наші старші брати у Європі!
віктор Показати IP 4 Жовтня 2017 19:39
зате пшекі обшукують в своїх магазинах українців. Кацапи їм два смоленська влаштували а вони кажуть то роса.
123 до віктор Показати IP 4 Жовтня 2017 21:14
100000%.Кацапські прихвостні. Зате в 39 за три тижні Польщу проср%ли, зате зараз борзометр зашкалює......Повтор, мабуть хочуть
нострадамус Показати IP 6 Жовтня 2017 16:55
блокувальники вже не блокують?...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus