USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Польща відгородиться від Калінінградської області парканом і колючим дротом

2 Листопада 2022 15:35
Віцепрем'єр-міністр і глава міністерства національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив у середу, що в зв'язку з запуском рейсів з Близького Сходу і півночі Африки до Калінінграда він вирішив вжити заходів для посилення безпеки на польському кордоні шляхом закриття цього кордону.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Onet.

«Я ухвалив рішення про будівництво тимчасового загородження на кордоні з Калінінградською областю», – сказав Блащак на пресконференції.

За його словами, роботи розпочинаються сьогодні. Загородження складатиметься з трьох рядів колючого дроту завширшки три метри та заввишки 2,5 метра.

Міністр додав: «Паралельно триватиме робота щодо встановлення периметрії, тобто пристроїв, які дозволять здійснювати електронне спостереження за кордоном із Калінінградською областю».

Читати ще: Сенат Польщі визнав владу Росії терористичним режимом

Як запевнив Блащак, для захисту тварин також буде встановлено паркан з польського боку. Очікують, що роботи будуть нетривалими.

«Ми хочемо, щоб кордон був щільним. Ми використовуємо досвід минулого року», – сказав він.

Про будівництво загородження наприкінці жовтня оголосив генеральний секретар «Права і справедливості» Кшиштоф Соболевський.

Читати ще: У Польщі скасували спрощену процедуру працевлаштування для росіян

«Ми готові. Ми показали, що штурм з боку Білорусі не приніс результатів, на які розраховували Путін і Лукашенко», – сказав Соболевський в інтерв’ю «Польському радіо».

За його словами, доведеться посилити сили на кордоні з Калінінградом і розглянути можливість будівництва прикордонних укріплень, подібних тим, що на польсько-білоруській ділянці.

Він також оцінив, що використання Росією та Білоруссю мігрантів є частиною гібридної війни, яку ці країни ведуть проти Заходу.

Нагадаємо, Польща остаточно завершила будівництво паркану на кордоні з Білоруссю. Його довжина – близько 187 км, висота – 5,5 м.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus