USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Литва розпочинає зводити стіну на кордоні з Росією

5 Червня 2017 15:39
Наступного тижня планується розпочати будівництво паркану на кордоні Литви з Росією.

Про це повідомляє Delfi.

Захисну огорожу на ділянці протяжністю 46,6 км, яка йде уздовж держкордону Литви з Калінінградською областю РФ, трохи більше ніж за 1,3 млн євро зведе компанія Gintreja.

Згідно з угодою, вона повинна найближчим часом розпочати будівництво огорожі. Роботи мають бути завершені до 20 грудня цього року - огорожа буде зводитися не на всій протяжності 109-кілометрової держкордону з Росією, що проходить по Німану, а в тих місцях, де кордон проходить по суші.

"Якщо виробник не підведе і в термін як встановлено в договорі, віддасть вироби, ми почнемо в понеділок. Підготовчі роботи вже ведуться", - сказав BNS директор Gintreja Гінтарас Брокявічус.

Він зазначив, що будівництво огорожі розпочнеться в Юрбаркському районі, на ділянці протяжністю приблизно 10 км. Сама Gintreja огорожу не виробляє - вона купує її у литовського підприємства, яке Г. Брокявічус відмовився назвати з комерційних міркувань. Він також запевнив, що підприємство отримало кілька пропозицій купити огорожу у російських виробників, навіть за подібною ціною, проте врешті-решт вони вважали за краще литовського виробника.

ЧИТАТИ ЩЕ: УКРАЇНСЬКІ НАРДЕПИ З`ЯСОВУЮТЬ, ДЕ ОБІЦЯНА ЯЦЕНЮКОМ «СТІНА»

"Найбільший інтерес виявляли виробники, пропонуючи свою продукцію: пропозиція надійшла від поляків з датчанами і бельгійцями, але ми обрали литовське підприємство, з ним підписали договір про виробництво. А взагалі дзвонили і Туреччина, і Китай, і кілька російських підприємств пропонували, але вже тепер, коли все відбулося. Працювати з місцевими простіше: поляки, які пропонували, розмовляють тільки по-польськи (...), коли на останній стадії ціна була схожа, ми зробили вибір тільки тому, що було литовське підприємство. Яким би не було становище в державі, ми самі себе вважаємо патріотами", - сказав глава Gintreja.

На відрізках уздовж держкордону з Калінінградською областю буде побудований металевий сегментний паркан приблизно двометрової висоти з додатковим обладнанням. Він буде зведений на ділянках від точки тристороннього перетину державних кордонів Литви, Польщі та Росії в районі Віштітіса (Віштинца) і відрізками буде продовжений у Шакяйському і Вілкавіському районах до Німану. На всій протяжності 109-кілометрового кордону вздовж Німану прикордонна служба вже обладнала технічні системи спостереження за кордоном. Нове огородження буде побудовано в місцевостях, де держкордон проходить по суші. Кошти на обладнання огорожі виділені з бюджету Литви.

Також планується до 2020 року звести паркан на кордоні Литви з Білоруссю. За словами правоохоронців, ці огорожі зводяться з метою приборкання контрабанди і захисту від нелегальної міграції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Не з Показати IP 5 Червня 2017 18:50
Расеєю а з Восточной Прусиєй.
Кхе Показати IP 5 Червня 2017 19:53
Я знаю одного спеціаліста по таким стінам він у нас в країні "працював" то таку стіну забабахав шо огого.
корінний лучанин Показати IP 5 Червня 2017 20:03
Дякувати "кулі влоб" ми вже маємо і стіну і "європейський вал"молодець.
Порада Показати IP 5 Червня 2017 20:15
Яценюка вам в помоч...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus