USD 39.52 39.76
  • USD 39.52 39.76
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Польща з поваленими деревами, Тбілісі й Берлін під водою: масштаби стихії

30 Червня 2017 08:14
Польщу залило дощами. 29 червня країною пронісся сильний вітер, який наробив шкоди по всій країні.

Стихія повалила сотні дерев, потрощила автівки, а подекуди знесла дахи на будинках, повідомляє "Polskie Radio".

Літаки в деяких аеропортах затримуються, потяги курсують із запізненням. Крім того, близько 100 тисяч людей залишились без світла в різних регіонах Польщі.

Внаслідок сильних дощів вода затопила підвали багатьох осель.

Наслідки негоди ліквідовують 5 тисяч рятувальників. Синоптики запевнили, що стихія поступово вщухає.

Користувачі YouTube змонтували та виклали відео стихії.


Грузія також потерпіла від наслідків страшної негоди, що обвалилася на країну увечері 29 червня.

Про це повідомляє інформаційна агенція "Інтерфакс" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Зокрема, дуже сильно від страшенної зливи постраждала столиця країни Тбілісі та її околиці, де внаслідок підтоплення доріг обмежено рух транспорту.


Так, на автомобільній трасі в напрямку Руставі в районі Понічала, а також на дорозі, що веде до Кахетії, в районі села Гомборі сталися зсуви, а на кількох ділянках через сильний вітер вирвані з корінням дерева впали на автомобілі, в яких, на щастя, нікого не було.

Крім того, у центральній частині міста, а також в районах Самгорі та Ісані, селищі Варкетілі водні потоки наповнили дороги, підвали і перші поверхи будинків.

У зв’язку з цим на місцях працюють мобілізовані бригади Агентства з управління надзвичайними ситуаціями МВС Грузії, які вже приступили до відкачування води із затоплених будинків.


Ураган зі зливою пошкодили і 110-кіловольтну лінію електропередачі, а також фідери в місті Руставі, в результаті чого велика частина цього міста залишилася без світла.

Повідомляється, що незважаючи на негоду, технічні служби компанії Energo-Pro Georgia оперативно виїхали на місце і обіцяють найближчим часом відновити подачу електроенергії знеструмленим районам.

Берлін буквально пішов під воду внаслідок зливи, що не припиняється в місті з полудня.

У столиці Німеччини фактично надзвичайний стан: підземні переходи і спуски в метро перетворилися в маленькі водоспади, автобуси за деяким маршрутом перестали ходити, навіть аеропорт частково залило водою, передає Укрінформ.

Транспортників та приватних автомобілістів, перехожих пожежники рятують.

«Станом на 20 годин: 780 пов'язаних з негодою операцій, 480 з них досі не закінчені», - пише берлінська пожежна служба у своєму Twitter.



Кілька рейсів літаків не змогли сісти в аеропорту Тегель, де залило злітно-посадкову смугу, і були направлені в Шенефельд.

Метеорологи кажуть, що за 6 годин четверга на місто пролилася 3-місячна норма опадів: 200 літрів на квадратний кілометр при тому, що середня червнева норма становить - 62 літра.


Проливні дощі і сильний вітер спостерігаються також у багатьох інших регіонах Німеччини. Така негода протримається, за прогнозом, аж до кінця тижня. Особливо зачепить Берлін, федеральні землі Бранденбург, Саксонію та Баварію. Одночасно прийшло похолодання після незвично для жарких червня – на 2,6% вище звичайного – днів і до того ж посушливих.

29 червня негода у Луцьку призвела до поваленя дерев, пошкодженя тролейбусних ліній та ліній електромереж. А у Маневичах на будинках вітер позривав дахи та повиламував стовпи ліній електропередач
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus