USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Польща заявила про надмірний імпорт агропродукції з України після перевірки на кордоні

5 Лютого 2024 09:47
Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський заявив, що перевірка на кордоні виявила надмірний імпорт агропродукції з України.

Як пише «Європейська правда», про це йдеться в повідомленні його відомства.

«Підтверджується надмірний імпорт на наш ринок цукру, олії та продуктів переробки зернових, таких як борошно, зернові напівфабрикати, особливо кукурудзи», – зазначив міністр сільського господарства.

За його словами, перевірки, проведені на прикордонних переходах, показали необхідність посилення ветеринарної інспекції та залучення додаткових ветеринарів.

Читати ще: У Польщі стартують великі протести фермерів щодо імпорту з України

«Викликає занепокоєння і те, що кінцевими одержувачами багатьох поставок є країни Балтії – Литва та Латвія. Можна припустити, що товари, які до них перевозять, повернуться назад до Польщі», – сказав Секерський.

Очільник Мінагрополітики поскаржився, що великий експорт товарів з України до країн ЄС витісняє польських виробників з ринків ЄС.

«У контексті ситуації на ринку м’яса птиці викликає подив великий експорт одноденних курчат з країн ЄС в Україну. Нам потрібен глибокий аналіз на основі детальних даних», – резюмував Секерський.

Раніше повідомляли, що заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак другий день поспіль вирушив наглядати за перевіркою сільгосптоварів, які ввозяться з України.

Читати ще: Заступник міністра сільського господарства Польщі приїхав з перевіркою на «Ягодин – Дорогуськ»

Поїздки заступника міністра відбуваються на тлі протестів польських фермерів, які невдоволені пропозицією Єврокомісії ще на рік продовжити призупинення імпортних квот і мит для українського експорту до ЄС.

Міністр сільського господарства Чеслав Секерський зі свого боку заявив, що спробує запобігти новим блокадам доріг протестуючими фермерами шляхом переговорів з ними. Він оголосив, що у понеділок поїде на КПП з Україною і подивиться, як проходять перевірки, а на вівторок планується зустріч з організаціями аграріїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 6 Лютого 2024 04:05
не чутно про відшкодування збитків від попередніх блокад ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus