USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 42.70 43.00
  • PLN 9.76 9.92

Блокування станції Ізов. Польські фермери почали перешкоджати залізничним перевезенням агропродукції з України

9 Лютого 2024 16:56
Польські фермери, які 9 лютого розпочали загальнонаціональний страйк, заблокувавши, зокрема, КПП на кордоні з Україною, мають намір заважати залізничним перевезенням української агропродукції.

Про це повідомила Державна митна служба України.

«За інформацією від польської сторони, місцеві фермери заявили про намір від сьогодні, 9 лютого, у пункті пропуску «Грубешів – Володимир-Волинський» (станція Ізов) перешкоджати перевантаженню українських сільськогосподарських товарів із залізничного на автомобільний транспорт і переміщенню їх на термінали на станції «Грубешів», – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що вантажі інших категорій переміщатимуться без обмежень.

Читати ще: Польща заявила про надмірний імпорт агропродукції з України після перевірки на кордоні

Польські фермери з 10.00 повністю заблокували рух біля пункту пропуску «Медика» навпроти українського КПП «Шегині», повідомляли в Держприкордонслужбі.

У ДПСУ уточнили о 12.41, що через акції протесту фермерів ускладнено рух через КПП «Медика – Шегині», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин».

Читати ще: Польські фермери оголосили про новий страйк і блокаду кордону з Україною

Як зазначили в ДПСУ, польські прикордонники повідомили, що:

- перед пунктом пропуску «Медика» протестувальники налаштовані пропускати по одному вантажному автомобілю, одному автобусу й одному легковому автомобілю на годину;

- біля пункту пропуску «Гребенне» планують пропускати по два вантажні автомобілі за годину в обох напрямках. Руху легкового транспорту й автобусів не обмежуватимуть;

- через пункт пропуску «Дорогуськ» протестувальники мають намір пропускати щогодини по одній вантажівці в обидва боки. Рух автобусів відбуватиметься без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 10 Лютого 2024 02:53
..а це точно фермери, а не промосковські курви ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus