USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Польські добровольці заявили про допомогу під час бойових дій у Росії. У «РДК» відповіли

4 Червня 2023 16:59
«Польський добровольчий корпус» («ПДК») підтвердив, що його бійці брали участь в операції російських добровольців у Білгородській області РФ. У бій вступили перші штурмові корпуси, поставлене завдання було виконано без втрат.

Про це йдеться в заяві, опублікованій у Telegram-каналі «ПДК», передає Obozrevatel.

Польські добровольці розповіли, що з «Російським добровольчим корпусом» їх пов’язують «не лише узи братерства зі зброї, а й особиста дружба».

«У бій вступила перша штурмова група корпусу. Усі повернулися цілими та неушкодженими. Поставлене завдання успішно виконано. Можна зазначити, що ми першими разом із однією з бойових груп «РДК» досягли місця призначення», – йдеться в повідомленні.

У «ПДК» також заявили, що для них було честю брати участь в операції такого роду "хоч би через її історичну значущість«.
Польські добровольці подякували «РДК» за підготовку до операції, допомогу в підготовці, професіоналізм і мужність на полі бою.

«Інформація про нашу участь в операції була спеціально опублікована з великою затримкою з міркувань безпеки», – пояснили в "ПДК«.
Російський добровольчий корпус, який спільно із легіоном «Свобода Росії», заходив на територію Білгородської області, прокоментував заяву про те, що «участь у боях на території РФ брали польські добровольці». Вони спростували цю інформацію.

Про це РДК написав написав на своєму телеграм-каналі.

Російські добровольці подякували полякам за участь у бойових діях на Оріхівському, Запорізькому та Бахмутському напрямку, проте спростували інформацію про те, що вони заходили на територію РФ.

«Що стосується бойових дій на території Російської Федерації, бійці ПДК забезпечують конвой полонених, військову та медичну логістику, але тільки в межах державного кордону України. Незважаючи на такі обмеження, ми все одно щиро дякуємо їм за неоціненний внесок у спільну справу і завжди включаємо їх у планування та ділимося з ними нашими трофеями», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 1 червня в «РДК» показали кадри боїв у передмісті Шебекіно. Бійці вели вогонь по ворогу із зелених насаджень. 4 червня російські добровольці, що воюють на стороні України, заявили про захід передової штурмової групи до передмістя Шебекіно. Вони зазначили, що просування йде з боями.

Командир «Російського добровольчого корпусу» Денис Капустін та представник «Легіону Свобода Росії» у неділю, 4 червня, записали звернення до губернатора Бєлгородської області В’ячеслава Гладкова – вони пропонують йому зустрітись, поговорити та забрати двох полонених армії РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 4 Червня 2023 22:14
Де вони на цю хвилину? Спитайте у них

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus