USD 39.60 39.85
  • USD 39.60 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Польским дипломатам цікаво, хто стане наступним мером Луцька

31 Жовтня 2010 18:51
Троє представників посольства Республіки Польща в Україні прибули на Волинь 31 жовтня, аби подивитися, як тут проходять місцеві вибори та зустрітися з потенційними кандидатами на посаду луцького міського голови.

Поляки пояснили, що не є офіційними спостерігачами, Проте їм цікаво, як обиратимуться органи місцевого самоврядування на п’ять наступних років. Адже Польща тісно співпрацює з прикордонними містами та областями, в тому числі і з Волинню.

Поспілкувавшись з кандидатом в мери Василем Токарським, представники посольства приїхали в обласний штаб ВО «Батьківщина» й поспілкувалися з Анатолієм Грицюком. Надалі вони планують відвідати Миколу Романюка та осередок Партії регіонів.

Співробітники посольства цікавилися у претендента на мерське крісло Анатолія Грицюка, як той оцінює кампанію з точки зору демократичності та прозорості.

Голова «Батьківщини» відповів, що вибори важкі через короткі строки. Адже вчити учасників процесу і працівників штабу «новим правилам» доводилося у стислі терміни. До того ж законодавство має ряд недоліків.

Як коментує голова волинського осередку «Батьківщини» за період виборчої кампанії на політичну силу чинився тиск. Наприклад, один з кандидатів, що є священиком Київського патріархату написав заяву про зняття кандидатури перед виборами. Грицюк вважає, що він це зробив через тиск. У штабі кажуть, що не можуть уявити міру впливу, якщо навіть священнослужитель, який клявся на Біблії у служінні Україні і демократичним ідеалам – змушений був відступити.

Грицюк розповів, що ці вибори показують невелику явку населення. Хоча прогнозували до 77% явки, однак нині зрозуміло, що відсоток буде набагато меншим. Через низку явку можливі фальсифікації та масові порушення, - кажуть у «Батьківщині».

Недоліком організації кампанії Грицюк назвав величезні черги та малу кількість членів комісій, що затягне підрахунок голосів. Анатолій Грицюк прокоментував, що вже поступають тривожні сигнали про винос бюлетенів за межі дільниці та додаткові необліковані бюлетені.

Нагадаємо також, що на масові порушення через недосконалість законодавства, стислі строки виборів і як наслідок - некомпетентність членів виборчкомів, вказував голова Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Україночка Показати IP 31 Жовтня 2010 19:39
Ви мене вибачте, але що це за мода пішла щоб священники в дипутати балатувались...???Люди у Вас що, криша їде???Кожен має своє призначення і священник не повинен приймати участь в цих брудних іграх... P.S.Цікаво, а чому це Микола Батькович на третьому місці?))))
Рустам Показати IP 31 Жовтня 2010 20:12
Я теж проти того, аби церква вмішувалась у політику. Сказано ж, що кесареву - кесареве...
міля Показати IP 31 Жовтня 2010 20:41
Відчувають поляки, що Токарський стане мером.
M Показати IP 3 Листопада 2010 19:09
Хто б з цих людей не став мером - вони мені всі однакові. 2 комуністи і один з сумнівною репутацією.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus