USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Помер актор Леонід Бронєвой

9 Грудня 2017 18:04
У Москві в суботу, 9 грудня, у віці 88 років помер актор Леонід Бронєвой, виконавець численних ролей у радянських фільмах.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Леонід Бронєвой народився 17 грудня 1928 року в Києві. З 1961 жив у Москві, де працював у Театрі на Малій Бронній.

Бронєвой зіграв в серіалі «Сімнадцять миттєвостей весни», де грав шефа гестапо Генріха Мюллера, також відзначився у фільмах «Покровські ворота», «Той самий Мюнхгаузен», «Формула любові» та інших.

Навесні 2014 року Леонід Бронєвой виступив у ЗМІ із заявою про підтримку політики президента Росії Володимира Путіна. Це сталося незабаром після незаконної анексії українського півострова Крим.

Водночас актор вважав Сталіна ще гіршим злочинцем, ніж Гітлер. «Ті, хто садив, до речі, ще живі - це ті, хто сидів, майже вимерли, а я, чиє дитинство спаплюжено було, чиє місце народження - прекрасний Київ - отруєно і намертво зі спогадами про те зв'язано, як розкидали нашу сім'ю по всьому Союзу (батько на Колимі ліс валив, мати по містах і селах поневірялася, я по світу пішов голоштанником), завжди говорив і говорити буду: не смійте, не смійте сумувати за пеклом - пам'ятати потрібно добро, а не зло!» - сказав він в одному з інтерв’ю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus