USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Помер провідний актор Волинського драмтеатру Анатолій Романюк

2 Січня 2022 12:18
Від важкої хвороби помер провідний актор Волинського академічного українського облмуздрамтеатру ім. Тараса Шевченка.

Про це повідомили на сторінці Волинського академічного українського облмуздрамтеатру ім. Тараса Шевченка у Фейсбуці.

Народний артист України пішов із життя 2 січня о 07:00 годині.

Народився Анатолій Романюк 14 грудня 1948 року в селі Смордва Млинівського району Рівненської області в сім’ї службовців.

У 1962 році сім’я переїжджає до міста Дубно Рівненської області, де, ще будучи учнем, він пробує свої режисерські можливості у постановках шкільного драматичного гуртка, бере участь у виставах народного театру.

Далі – Рівненський водний інститут. Однак любов до театру все ж бере своє і з третього курсу, в 1970 році, успішно складає вступні іспити до Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І.Карпенка-Карого (спеціальність – актор драматичного театру і кіно) на курс засл. діяча мистецтв, професора Ірини Олександрівни Молостової, талановитого режисера і педагога.

По – закінченні, у 1974 році, отримує запрошення від Рівненського облмуздрамтеатру, де працює до 1989 року.

Сам Анатолій Іванович за цей період виділяв такі роботи: Рудольфо – «Циліндр» Едуардо де Філіппо; Карпо – «Лимирівна» Панаса Мирного; Буслай – «Поріг» Олексія Дударєва; Гуска – «Отак загинув Гуска» Миколи Куліша; Нечипір – «Пошились у дурні» Марка Кропивницького.

В 1989 році Анатолію Івановичу присвоєне почесне звання «Заслужений артист України».

З 1989 по 1994 рік його творча доля пов’язана з Кіровоградським облмуздрамтеатром ім. Марка Кропивницького: Цокуль – «Наймичка» І.Карпенка-Карого; Сталинський – «Гріх» В.Винниченка; Хома – «Ой, не ходи, Грицю...» М.Старицького; Дядя Мітя – «Любов і голуби» В.Гуркіна та інші.

З 1994 року – актор Волинського обласного, нині – академічного, музично -драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка.

Наказом Президента України від 21 листопада 2008 року Романюку Анатолію Івановичу присвоєно почесне звання «Народний артист України».

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним та близьким Анатолія Івановича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus