USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Понад 10 країн ввели заборону на імпорт української курятини

27 Лютого 2020 11:54
У зв’язку із січневим спалахом пташиного грипу у Вінницькій області, низка країн ввела заборону на імпорт курятини з України. Зокрема: Японія, Корея, Азербайджан, Вірменія, Молдова, Ірак, Філіппіни, Марокко, Туніс, Сингапур, Кувейт, Саудівська Аравія тощо.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Заборону на ввезення курятини з України анонсував також Китай.

Водночас Європейський Союз частково зняв заборону на ввезення м‘яса птиці з усієї території України.

Про це повідомив Посол України в ЄС Микола Точицький. Україна очікує на офіційне повідомлення з боку ЄС, яке має відновити експорт української продукції до ЄС.

«Україна має провести повне зачищення території, на якій було виявлено спалах грипу та оголосити карантин тривалістю в три місяці. В цей час відбувається ретельний нагляд за територією та птицею.

Після цього будь-яка країна може направити до України своїх представників з метою перевірки якості та ефективності заходів, що були вжиті країною», – наголосив радник Голови правління МХП з зовнішньоекономічних питань Дмитро Лось.

«Україна ввела програму активного нагляду, що має засвідчити відсутність інфекції та відновити статус благополучної країни з точки зору безпеки продукції.

...Сподіваємось, що європейські інституції та наші країни-партнери вже невдовзі переглянуть своє рішення на користь України», – додав Лось.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus