USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Понад 1700 людей загинули в Португалії та Іспанії через сильну спеку в Європі

22 Липня 2022 17:29
Описана як «безпрецедентна, лякаюча і апокаліптична» хвиля тепла в Європі забрала понад 1700 життів тільки в Португалії та Іспанії.

Про це заявив регіональний голова Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), передає УНН.

«Ситуація знову вказує на гостру потребу у загальноєвропейських діях для ефективної боротьби зі зміною клімату – всеосяжною кризою нашого часу, яка загрожує як індивідуальному здоров’ю, так і самому існуванню людства», – заявив Ганс Клюге, регіональний директор ВООЗ у Європі.

«Для цього урядам необхідно продемонструвати політичну волю та справжнє лідерство в реалізації глобальної Паризької угоди про зміну клімату, при цьому співпраця замінить розбіжності та порожню риторику», – сказав він.

Клюге зазначив, що лісові пожежі, відомі своїми катастрофічними наслідками у південній Європі, нині відбуваються далеко на півночі, аж до Скандинавії, а пожежі в Лондоні цього тижня знищили 41 будинок.

«Цей пекучий літній сезон ледве пройдено наполовину», – зауважив Клюге.

«Зміна клімату не нова. Однак її наслідки наростають сезон за сезоном, рік у рік, призводячи до катастрофічних наслідків».

Регіональний керівник ВООЗ пояснив, що екстремальний тепловий вплив часто посилює захворювання, які існували раніше у людей.

«Тепловий удар та інші серйозні форми гіпертермії – аномально висока температура тіла – викликають страждання та передчасну смерть. Люди в будь-якому віці – немовлята та діти, а також люди похилого віку – наражаються на особливий ризик», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus