USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Понад 2 тисячі працівників Amazon влаштували страйк через зарплату

15 Липня 2019 14:58
Понад 2 тисячі робітників семи центрів Amazon по всій Німеччині розпочали страйк через зарплату на щонайменше два дні.

Про це повідомила профспілка Verdi, передає Reuters.

Девізом страйків стала фраза «Досить знижок на наші доходи». Акція розпочалися в ніч на 15 липня та співпала з «прайм-днем» на Amazon, коли американський гігант роздрібної торгівлі онлайн пропонує своїм «прайм-клієнтам» знижки.

Таким чином Amazon зіткнувся з тривалою боротьбою з профспілками у Німеччині задля кращої оплати праці та умов працівників служби логістики, які почали часті страйки 2013 року.

Verdi заявила, що страйки почалися в центрах у Верне, Райнберзі, Лейпцигу, Грабені, Кобленці, а також у двох відділеннях в Бад-Херсфельді.

Amazon зауважує, що участь працівників у страйку є обмеженою і не має впливу на забезпечення клієнтів.

«Компанія повинна нарешті визнати колективні договори заробітної плати для секторів роздрібної торгівлі та поштових замовлень», – сказав представник Verdi.

Verdi також зажадала, щоб колективні угоди стали обов’язковими для роздрібного сектору Німеччини.

Amazon має 12 складів в Німеччині. Також днями компанія заявила, що планує відкрити новий склад у Німеччині цьогоріч і створить понад 2800 робочих місць з постійними контрактами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus