USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Понад 219 тисяч українців втратили житло внаслідок російського вторгнення

15 Квітня 2022 01:19
Через «Дію» надійшло понад 76,7 тисячі інформаційних заявок про знищення та пошкодження майна українців. Загальна площа збитків – більш як 5,3 мільйона метрів квадратних.

Про це повідомила голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк, передає Громадське.

Вона зазначила, що на сьогодні російські окупанти позбавили житла понад 219,6 тисячі людей – це 37 550 унікальних адрес по всій Україні та понад 3 600 об’єктів культурної спадщини. Шуляк додала, що інформаційні заявки продовжують надходити.

«Ми знаємо, що воюємо з кровожерливим злом, яке прагне знищити нашу країну, тому готові до таких матеріальних втрат і з холодним розумом напрацьовуємо стратегії відновлення України», – запевняє депутатка.

Читати ще: Знищене житло під час бойових дій: хто буде мати право на компенсацію

Омбудсменка Людмила Денісова наголосила, що знищенням житла РФ порушує статтю 12 Загальної декларації прав людини, ратифіковану як Україною, так і Росією, а також статтю 33 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Денісова закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці злочини Росії.

Як ми писали, Кабмін готує нову програму підтримки для переселенців тих районів, які постраждали найбільше від війни, розв’язаної Росією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Квітня 2022 09:23
Скільки українців втратило своїх батьків, синів, чоловіків, братів? Скільки мобілізували з західної України, скільки з центральної України, а скільки зі східної України? Влада обіцяє будувати Україну як ніколи по справедливості, то нехай вже починає, в обіцянки ми вже давно не віримо. Підтримка зе під час війни як швидко зросла, так ще стрімкіше може впасти після війни, якщо не буде справедливості.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus