USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Понад 60 людей, які прилетіли з Катару і Балі, втекли з обсервації

1 Квітня 2020 15:42
Понад 60 осіб, яких помістили на обсервацію в готель Козацький у Києві, втекли. Про це у прямому ефірі заявила ведуча телеканалу 112 Україна та підтвердив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Поліція вживає всіх заходів для того, щоби кожен громадянин, який має за законом проходити обсервацію, він або проходив обсервацію, або платив штраф. Уже складено понад 50 протоколів щодо тих, які порушили режим обсервації», — сказав Геращенко.

Він підкреслив, що усі, хто вийшов з обсервації самовільно, будуть оплачувати штраф — 17 тисяч гривень.

За його словами, МВС не може утримувати людей силою через законодавчі неточності.

«Потрібно, щоби наші громадяни розуміли важливість власної відповідальності з приводу того, що якщо вони заразять вірусом когось ще, ми будемо карати їх за кримінальним кодексом — стаття 325», — додав Геращенко.

Заступник голови МВС запевнив, що особам, яких розмістили для обсервації у готелях Козацький і Пуща Конгрес, «сьогодні-завтра» зроблять тести на коронавірус і відпустять додому, де вони мають продовжити самоізоляцію.

«Ми будемо дуже жорстко контролювати перебування людей вдома. Вже зараз поліцейські вибірково проводять перевірки телефоном і явочно тих громадян, які прибули з-за кордону», — сказав Геращенко.
Нагадаємо, минулих вихідних стався скандал з евакуацією українців з Балі. Пасажири кількох рейсів заявили, що їх незаконно примушують пройти 14-денну обсервацію за державний кошт у готелі Козацький або платно — у готелі Пуща Конгрес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
я Показати IP 1 Квітня 2020 16:17
Ось за таке потрібно накласти великі штрафи. У Німеччині до такого ніхто б не додумався! А якщо щось подібне трапляється, то з кожної людини (наприклад, в автомобілі 4 людей, а зараз допустимо тільки 2) по 200 євро з кожно штраф. Це мінімальний штраф. А ці, що повтекали, мали гроші на відпочинок! Це просто неповага до українців, щоб так себе по-дикунськи вести!
Лучанин Показати IP 1 Квітня 2020 16:19
«Поліція вживає всіх заходів для того, щоби кожен громадянин, який має за законом проходити обсервацію, він або проходив обсервацію, або платив штраф. Що за маячня, які або. Штраф, а потім в клітку! Чи заплатив, як у нас і робиться, і вірусу вже нема???
Розум Показати IP 1 Квітня 2020 16:31
Вони, ті Геращенки, взагалі адекватні люди? Що значить або проходив обсервацію, або платив штраф? Тоді виходить що ця обсервація чиста видумка якщо її можна замінити штрафом, інакше заплатив штраф і назад до обсервації! Якщо все фікція, то чиновники вчиняють злочин порушуючи права на свободу, працю і т.д. громадян, а якщо ні, тоді вони вчиняють злочин своєю бездіяльністю відносно того що відсутній захист в медиків - скоро не буде кому лікувати, громадяни які прибули з-за кордону не проходять обсервацію, не ізолюються контактні люди які розносять вірус. Тут частково вагітним бути не виходить.
CC Показати IP 1 Квітня 2020 16:35
В таких випадках потрібний сталін, або хоча б Бацька..
? до CC Показати IP 1 Квітня 2020 17:20
Ну якщо він тобі бацька, то ятобі співчуваю, це невиліковно. Зараз луканище просить допомоги у всіх у кого може. А ще вчора всім розказував, що всіх вилікує трактор і картопляне поле.
Анонім Показати IP 1 Квітня 2020 17:12
На міротворєць їх! Же би сь знали...
Нє до Анонім Показати IP 1 Квітня 2020 17:21
В Санжари їх, до мєсних!!!
Тука Показати IP 1 Квітня 2020 17:50
Штраф штрафом а візи цим мудакам на роки три призупинити. Податкова також могла такими подорожуючими мішками з грошима зацікавитися.
Оперативнаінформація Показати IP 1 Квітня 2020 17:57
Лейтенант Вася: - Ми провели спецоперацію перехват, але, нажаль нікого не спіймали, папірець зі списком пасажирів з'їв собака.
мммм Показати IP 2 Квітня 2020 00:43
Якось кумедно виглядає ця обсервація , коли перед тим зібрали зі всього світу 144 000 людей без таких заходів.Вірусулогія від уряду. Спасуть від вірусу пару людей, а від безгрошів'я загине більше . Це є бізнес на продуктах харчування( цибуля в Там Тамі по 33 гривні, лимони --- 106 гривень),на ліках, на кредитах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus