USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Пообіцяли реконструкцію, а зносять контейнери», – торговці з «Привозу» про обман підприємця

1 Серпня 2019 16:48
Торговці ринку «Привіз» запевняють посадовців та депутатів Луцької міськради, що орендар землі підприємець Олександр Башкаленко їх обдурив, пообіцявши зробити реконструкцію території ринку й опісля повернути робочі місця, а натомість зносить контейнери.

Про це вони розповіли 1 серпня під час зустрічі підприємців та луцьких посадовців у міській раді.

Нагадаємо, учора підприємці з ринку «Привіз» прийшли на засідання сесії міської ради у пошуках справедливості, проте, так і не дали провести сесійне засідання. Зокрема, торговців обурило те, що питання про розірвання оренди з власником землі скандального ринку «Привіз» не внесли на розгляд чергової сесії міської ради, тож вони двічі заблоковували вхід до сесійної зали, а саму сесію зірвали.

Вчора засідання сесії міськради через акцію протесту та блокування роботи депутатів підприємцями із ринку перенесли до 14:00 години. Однак, і тоді через хаос в сесійній залі засідання провести не вдалося. Тому виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт призначив зустріч із підприємцями на 15:00 годину 1 серпня. Утім, за станом здоров’я посадовець взяти участь у обговореннях не зміг.

Своєю чергою, заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук, який був на устрічі, поцікавився у базарників, чому ті з квітня 2019 року мовчали про те, що з ними розірвали договори оренди.

«У квітні з вами порозривали договори оренди. Чому ви, знаючи це, мовчали стільки часу?» - запитав посадовець.

На це один із представників підприємців Андрій Вишневський відповів, що їх обманули, сказавши, що після реконструкції всі торговці зможуть повернутися на робочі місця. Натомість, зі слів доповідача, за станом на сьогодні люди Башкаленка уже зносять контейнери. Також підприємця обурило, що сьогодні Олександр Башкаленко не прийшов на обговорення важливої теми, яка стосується, власне, і його.
Разом із тим ще одна із представниць торговців пані Галина розповіла, що ще у 2006 році підприємці запитували у Олександра Башкаленка про долю «Привозу», на що останній відповів, що, мовляв, торговці можуть спокійно купувати у нього металеві конструкції для торгівлі, «оскільки ринку - бути».

«Зараз же адміністрація ринку говорить нам про те, що це всього лише реконструкція ринку і що ми зможемо повернутися назад. А тим часом зносять контейнери. Якщо ви хочете нас гарно відправити – просто про це скажіть. Бо для мене ця ситуація виглядає, як ніби чоловік ще не розлучився з дружиною, а у РАЦСі вже зареєстрували другий шлюб», - обурюється жінка.

Натомість заступник начальника управління земельних ресурсів Тетяна Лихограй розповіла, що ще у 2011 році з ТзОВ «ЕКОПРОД» уклали договір оренди, а згодом його продовжили.

Разом із тим начальник юридичного департаменту Наталія Юрченко зазначила, що до вищезгаданого проекту рішення у юридичного департаменту Луцької міської ради й раніше були зауваження. Також вона наголосила, що для того, аби вирішувати справу у судовому порядку потрібний протокол з Держгеокаастру.

«Судовий процес чіткий і суддя не зважає на те, хто і що сказав. Для суду важливі докази. Ми можемо багато розмовляти, зокрема про нецільове використання, оперувати різними термінами, підмінювати їх. Але є одне «але»! Для того, щоб розірвати договір у судовому порядку на підставі використання ділянки не за цільовим призначенням, потрібен протокол, складений Держгеокадастром. Оскільки КУ «Про адміністративні правопорушення» передбачає притягнення до відповідальності лише за умови використання земель не за цільовим призначенням. Тобто, якщо звернутися до суду із вимогою отримати рішення про розірвання договору оренди, необхідно мати цей документ. А що стосується популістських рішень, то вони можуть бути будь-якими», - зазначила юрист міськради, натякаючи на гучні промови депутата Павла Данильчука.

За станом на 16:30 у залі засідань Луцької міської ради й досі тривають обговорення, однак поки що жодних компромісів досягнути не вдалося.

А за станом на 16:50, так ні дочого і не домовившись, усі учасники обговорень помаленьку покидають сесійну залу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Виборець Показати IP 1 Серпня 2019 17:25
о, торговці, а вчора були "базарники" - риторика змінюється, за вітром...
Філологічна діва до Виборець Показати IP 1 Серпня 2019 17:58
Ви таке слово, як "синонім" чули? Хоча про що я кажу... Дев'ять класів освіти - а вже коментарі писати беретесь)
лучанин до Філологічна діва Показати IP 1 Серпня 2019 18:21
філологіня напевно вважає що слова жінка і лахудр* також синоніми.
Філологічна діва до лучанин Показати IP 1 Серпня 2019 19:43
До певних жінок то і є синонім))
Психопланетарій, Лип Показати IP 1 Серпня 2019 17:48
Так ми ж однією 1/24 половинкою почті у ЄС, ось тому не бажано називати вчорашніх спекулянтів - базарниками, тільки підприємцями, а краще - торговцями.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus