USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку торговці знову просять не зносити ринок «Привіз»

21 Серпня 2019 18:42
До Луцької міської ради прийшли обурені торговці ринку «Привіз». Причина – демонтаж торгових точок на ринку орендарем земельної ділянки, підприємцем Олександром Башкаленком.

З проханням розірвати договір оренди із підприємцем працівники ринку прийшли 21 липня на засідання 60-ї сесії Луцької міської ради.

Так, представниця луцьких торговців Оксана Корнилюк звинуватила владців у тому, що вони вкотре продовжили договір оренди з товариством Еко-Прод, що належить ексголові Волинської ОДА, підприємцю Олександру Башкаленку.

«Пан Башкаленко одноосібно робить все для того, аби ринок перестав існувати. Ми надали звернення до Адміністрації Президента. Прийшов документ, що нашу заяву направили на розгляд до Волинської облдержадмістрації. З’ясувалось, що містобудівні умови надавалися з грубими порушеннями законодавства. Якщо профільна інспекція підтвердить, що містобудівні умови робили з порушеннями, ці рішення анулюють. Як же тоді дивитиметься людям в очі підприємство «Еко-Прод», що знищує ринок і не виконує обслуговування його, як того велить закон. Нам Башкаленко сказав, що товариство надало документи в податкову, аби вони закрили обслуговування ринку на рівні податкової», - заявила від імені підприємців Оксана Корнилюк.

Натомість депутат Євгеній Ткачук зазначив, що йому як обранцю громади досить неприємно чути звинувачення від підприємців у бік міської влади. Він зауважив, що подібна ситуація була й під час реконструкції ринку на ДПЗ, який, на його думку, мав жахливий вигляд і псував імідж міста.

«Давайте повернемось в 2014 рік. Така ж ситуація була на ринку в районі ДПЗ. Стан того ринку був жахливим – калюжі, прогнилі контейнери, собаки, сморід. Більш жахливого місця для торгівлі у Луцьку я не бачив. Приблизно така ж ситуація й на «Привозі», трохи краща – на Центральному ринку. Але повернемось до ринку на ДПЗ. Тоді ми зібрали людей, знайшли спільну мову з магазином «Салют», директор якого зробив реконструкцію та реставрацію ринкової площі за власний рахунок. Звісно, з покращенням умов для торгівлі, підняли оренду і залишили торгові місця для продажу продукції з сіл», - розповів депутат.

Також він наголосив, що Олександр Башкаленко неодноразово акцентував увагу на тому, що на території колишнього «Привозу» надасть 400 квадратних метрів площі для торгівлі, у тому числі й людям з сільськогосподарською продукцією.

«Вам треба вкотре без амбіцій переговорити з власником території, обговорити можливість торгувати в приміщеннях. Звичайно, оренда буде дорожчою. Але наразі цей ринок – найжахливіше місце в Луцьку. Звідки знаю? Я нещодавно там був, купував продукцію», - звернувся Євгеній Ткачук до підприємців.

Своєю чергою виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що попри незручності у вигляді неможливості здійснювати торгівлю на території «Привозу» під час реконструкції, після ремонту торговці матимуть нормальні місця, де зможуть й надалі працювати.

Нагадаємо, вже не вперше торговці з луцького ринку «Привіз» звертаються до міської ради з проханням не закривати їхні торгові місця. На цьому місці ексочільник Волинської ОДА, підприємець Олександр Башкаленко планує будувати торговий центр.

Натомість Башкаленко, який планує звести торговий центр на місці нинішнього ринку «Привіз», пообіцяв надати людям, які приїжджають з навколишніх сіл продавати продукцію, 400 м² для ведення торгівлі.

31 липня 2019 року питання про розірвання оренди з власником землі скандального ринку «Привіз» не внесли на розгляд чергової сесії Луцької міської ради. Тоді обурені підприємці заблокували вхід до сесійної зали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучанка Показати IP 21 Серпня 2019 18:52
Башкаленко у 2014 році був більш "зговорчивий". Пам"ятаєте?
Анонім Показати IP 21 Серпня 2019 18:57
На ПРОДУКТОВИХ ринках повинна бути ТІЛЬКИ сільськогосподарська продукція з власних господарств ,ніякого "секондхенду",майстерень, МАФів з перекупщиками різноманітних товарів...
Кк Показати IP 21 Серпня 2019 19:16
Телепні,до чого тут міська рада,це приватна власність,пікетуйте башкаленка!!!!!!
Їван Показати IP 21 Серпня 2019 19:19
Обіцяв пан кожух - тепле його слово !
Пп Показати IP 21 Серпня 2019 19:21
Там завжди порожньо,більша половина контейнерів закрита,шанхай,люди з сіл торгують поза межами ринку,закрити і забути,нехочуть платити нехай торгують в дома!!!!!
123 Показати IP 21 Серпня 2019 19:31
хехехе ...
До ПП Показати IP 21 Серпня 2019 20:11
Ти чому буквар скурив?
Микола Показати IP 21 Серпня 2019 20:53
Ринок який необхідний людям, при цьому почали незаконно змінювати умови договору закреслюючи те що необхідно знищити Башкаленку...Треба розірвати договір аренди, а не виганяти людей...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus