USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Попри конфлікт держав: у Тель-Авіві мерію підсвітили прапором Лівану у пам'ять жертв вибуху

6 Серпня 2020 09:42
Будівлю мерії Тель-Авіва в середу ввечері підсвітили в кольори прапора Лівану в знак солідарності з постраждалими від вибухів у Бейруті.

Про написав мер міста Рон Хульдаі, повідомляє УНН.

«Людяність – це важливіше будь-якого конфлікту, і наші серця сьогодні – разом з нашими ліванськими сусідами після цієї катастрофи», – написав він.

Читати ще: Як після вибуху ядерної бомби: показали Бейрут з висоти пташиного польоту. Відео

Раніше уряд Ізраїлю запропонував Лівану допомогу.

Рішення Хульдаі розкритикували деякі політики, які виступили проти демонстрації прапора ворожої країни на ізраїльській території. Зокрема, син прем’єр-міністра Яір Нетаньяху написав в Twitter, що це порушення закону, оскільки Ліван офіційно визнаний терористичною державою. Як пише The Times of Israel, Нетаньяху-молодший тут помилився.

У своєму твіті Авічай Адраї, представник Сил оборони Ізраїлю, звернувся до Лівану, сказавши, що «держава Ізраїль, його народ, уряд і армія разом з державою Ліван». Він додав, що муніципалітет Тель-Авіва висвітлив свою будівлю квітами ліванського прапора, заявивши: «Наше серце з вами».


Із настанням темряви вікна на фасаді 13-поверхової будівлі наповнилися світлом в стилі прапора Лівану: дві горизонтальні червоні смуги, що охоплюють більш широку білу смугу, з великим зеленим кедровим деревом – національним символом Лівану – в центрі.

Наслідки вибуху в Бейруті, 4 серпня 2020 року:


Технічно Ізраїль і Ліван все ще знаходяться в стані війни, а напруженість з ліванським шиїтським рухом «Хезболла» різко зросла в останні тижні. «Хезболла» та Ізраїль вели руйнівний місячний конфлікт в 2006 році, в якому інфраструктура Лівану була сильно пошкоджена. Під час війни загинули понад 1200 ліванців, в основному мирних жителів, і 160 ізраїльтян, більшість з яких були солдатами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Рубінштейн Григорій Показати IP 6 Серпня 2020 09:57
Спочатку ракети випустили по порту в м. Бейрут, потім ввечері підсвітили кольори прапора Лівану в знак солідарності з постраждалими від вибухів. Взнаю своїх.
Гелетеєнко Показати IP 6 Серпня 2020 11:11
Де поділись 2 кораблі після Маріуполя? Впізнаю своїх...
Іван Показати IP 6 Серпня 2020 11:51
ВВП також "ридав" над уламками літака Качинського...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus