USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вибух у Бейруті: 16 заарештованих і початок антиурядових протестів

7 Серпня 2020 09:43
У Лівані заарештували 16 осіб у рамках розслідування вибухів у порту Бейрута.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на державні ЗМІ Лівану.

Зазначається, що серед затриманих – директор порту Хассан Корайтем.

Суддя Фаді Акікі заявив, що до цього часу допитали понад 18 портових працівників та представників митниці, які були причетні до технічного обслуговування на складі, де розміщувались вибухонебезпечні матеріали, що вибухнули у вівторок.

У Центральному банку Лівану також розпорядилися заморозити рахунки керівників бейрутського порту та ліванської митниці. Рішення передано всім банкам і фінансовим установам Лівану.

Читати ще: Гірше за війну. Що відбувається в Бейруті після вибуху та чому це фатальне потрясіння для Лівану

Вищезазначеним особам заборонено залишати територію країни.

Вибух, що зруйнував пів міста, також спровокував антиурядові протести в місті, пише Gazeta.ua.

6 серпня групи агресивно налаштованих демонстрантів намагалися прорватися до парламентського палацу на площі Пляс Етуаль. Поліцейські формування по боротьбі з заворушеннями застосували сльозогінний газ. Під час зіткнень, що спалахнули, з обох сторін є поранені.

Маніфестанти атакували ряди співробітників правоохоронних органів на сусідній площі Пляс де Мартір біля будівель газети An Nahar і міської мерії. При цьому вони закидали поліцейських камінням і пляшками із запальною сумішшю.

Протестувальники вперше вийшли на вулиці Бейрута в четвер, після потужного вибуху. Активістів, які вимагають відставки уряду Хасана Діабі, надихнув візит до Бейрута президента Франції Еммануеля Макрона.

При відвідуванні французьким лідером історичного кварталу Джумейзе, де багато зруйнованих будинків, його зустріли натовпи демонстрантів. Вони вітали Макрона, скандуючи гасло «Хай живе Франція».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus