USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Портнов заявив, що Порошенко «злив» моряків в полон, аби зірвати вибори

7 Вересня 2019 17:41
Ексзаступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов заявив, що звільнення полонених РФ моряків має розчарувати колишнього президента Петра Порошенка, бо відбулося без нього і всупереч йому.

Про це Портнов написав у своєму Телеграм-каналі.

«Круто і системно, пане президент. Думаю, гірше за всіх себе зараз почуває Порошенко. Все відбулося без нього і всупереч йому. І це він передав наших громадян в полон, щоб ввести воєнний стан і зірвати вибори. Потрібно розбиратися з цим. Повинен відповідати», – пише Андрій Портнов.

Як повідомлялося, 7 вересня Україна і Росія завершили обмін полоненими. У рамках обміну було звільнено 35 українських морків та політв’язнів, захоплених РФ.

Раніше Портнов повідомляв, що подав до Державного бюро розслідувань заяву зі звинуваченням президента України Петра Порошенка у скоєнні злочину.

У заяві йдеться про факт захоплення українських кораблів та моряків російськими військовими у Керченській протоці у листопаді 2018 року. Портнов наголосив, що Порошенко наказав здійснити перехід кораблів з Чорного до Азовського моря через Керченську протоку, яка знаходилась під повним контролем значно і очевидно переважаючих сил ВМФ РФ.

Також у заяві вказувалося, що дані дії Порошенка «були спрямовані на умисне здійснення провокації агресивних та прогнозованих дій російських військових під час напруженої ситуації та спричинення втрат ВМС ЗС України». Своєю чергою, цей інцидент мав призвести до можливості стверджувати про відкриту агресію РФ проти України в Азовському морі і про необхідність запровадження воєнного стану.

За даними Портнова, запровадження воєнного стану мало забезпечити скасування та перенесення на невизначений термін виборів президента України. «Зазначене дозволило б Порошенку реалізувати свій злочинний намір, спрямований на фактично захоплення державної влади», – йдеться у заяві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
УКРАїНЕЦЬ Показати IP 7 Вересня 2019 18:24
Від плану не відступають,все по пунктах.
Носатий дядько Показати IP 7 Вересня 2019 19:11
Переміщення військового корабля з одного УКРАЇНСЬКОГО порту в інший УКРАЇНСЬКИЙ порт міжнародними і УКРАЇНСЬКИМИ територіальними водами - провокація? -
Игор до Носатий дядько Показати IP 8 Вересня 2019 12:50
дурень?
Портнову Показати IP 7 Вересня 2019 20:30
Як тебе, покидька, земля носить?
Нато Показати IP 9 Вересня 2019 09:06
Ще один "експерт". Поцікався у розвідки, чому головнокомандуючий ввів військовий стан. Невже справді хтось думає, що це робилось заради виборів? Віра у тупість людей і продажність чиновників вражає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus