USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Рубан пояснив, чому бойовики не погодились на великий обмін полоненими

10 Липня 2015 18:47
Донецька сторона не погодилась на великий обмін через нерівну кількість заручників. Про це розповів керівник центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимир Рубан, - повідомляє УНН.

“Представник центру звільнення полонених при СБУ Юрій Тандіт спочатку був анонсував великий обмін заручниками. Проте донецька сторона в особі Дар’ї Морозової („уповноважений з прав людини“ так званої „ДНР“ — ред.) відповіла, що великого обміну заручників не буде через нерівну кількість полонених. Позиція донецької сторони полягає в тому, що Україна має прийняти закон про амністію. Поки цього рішення не буде, обміну „всіх на всіх“ не відбудеться”, — пояснив Володимир Рубан.

На думку переговірника, звільнення 10 полонених не відповідає умовам “великому обміну”, який мав відбутись згідно “мінських домовленостей”.

“Ми також займаємось звільненням українських військових невеликими партіями, навіть з більш складних ситуацій витягували. Проте звільнення такої невеликої кількості заручників ми робимо без оголошення обміну на рівні мінських міжнародних переговорів. Думаю, що обмін у форматі „10 на 10“ був відповідною реакцією на критику Президента. Декому довелось показати хоч якусь роботу, щоб виправдати своє існування”, — повідомив Рубан.

Зі слів Володимира Рубана, великий обмін полоненими у форматі “всіх на всіх” може відбутись тільки тоді, коли обидві сторони проявлять свою зацікавленість у цьому.

“Обмін не відбувається тому, що цього не хочуть ані в Кремлі, ані в Донецьку, ані в Києві”, — додав перемовник. На його думку, здійснення поетапних обмінів полонених є компромісним, але не кращим вирішенням питання.

“Виникає питання, як можуть розтягнутись ці обміни: по 10 осіб щотижня або по 10 кожні три місяці”, — додав він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 10 липня повідомив про звільнення з полону на Донбасі 10 українських бійців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus