USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині посадовцям шахти оголосили підозру за відкати на понад пів мільйона гривень

31 Липня 2020 18:35
Двом затриманим посадовцям шахти № 9 «Нововолинська» оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Нагадаємо, учора слідчі детективи ГУНП в області спільно із оперативниками управління стратегічних розслідувань у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури припинили злочинну схему посадових осіб однієї із шахт Нововолинська щодо незаконної реалізації кам’яного вугілля. Посадовці спричинили розтрату бюджетних коштів у розмірі на понад 500 тис. грн.

Правоохоронці із залученням спецпідрозділу КОРД затримали на гарячому фігуранта по справі під час отримання чергової суми «відкату» у розмірі 23 тисячі гривень за кам’яне вугілля, яке було незаконно реалізовано та відвантажено.

Під час обшуку у службовому кабінеті іншого фігуранта правоохоронці вилучили гроші, отримані незаконним шляхом, та інші речові докази по справі.

Читати ще: Відомі імена посадовців, яких затримали за відкати на шахті № 9 «Нововолинська»

Встановлено, що посадовці організували незаконну діяльність щодо внесення до товарно-транспортних накладних завідомо недостовірних відомостей про об’єми завантаженого кам’яного вугілля та показники рівня його зольності. Фактичне відвантаження вугілля становило на 20-25 тонн більше, ніж зазначалося у документах. Окрім цього, фігуранти вимагали неправомірну вигоду за здійснення своєї незаконної діяльності.

Триває досудове слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus