USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

Відомі імена посадовців, яких затримали за відкати на шахті № 9 «Нововолинська»

31 Липня 2020 15:24
Посадовців шахти № 9 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля» підозрюють у незаконній реалізації кам’яного вугілля і хабарництві. За інформацією голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, йдеться про керівника шахти Павла Танчева та головного інженера Олександра Шарка.

Про це повідомляє «Сила правди».

Фігурантів затримали на гарячому під час отримання чергової суми «відкату» у розмірі 23 тис. грн, повідомили в секторі комунікації поліції Волинської області.

Учора, 30 липня, поліцейські Департаменту стратегічних розслідувань із залученням спецпідрозділу КОРД провели обшуки на підприємстві.

Під час обшуків на шахті правоохоронці вилучили гроші, отримані незаконним шляхом, та інші речові докази у справі.

Встановлено, що посадовці організували незаконну діяльність щодо внесення до товарно-транспортних накладних завідомо недостовірних відомостей про об’єми завантаженого кам’яного вугілля та показники рівня його зольності. Фактичне відвантаження вугілля становило на 20-25 тонн більше, ніж зазначалося у документах. Таким чином гірники розтринькали понад пів мільйона гривень бюджетних коштів. Встановлено також факт розтрати чиновниками майже 100 тонн вугілля на суму 150 тис. грн. Окрім цього, фігуранти вимагали неправомірну вигоду за здійснення своєї незаконної діяльності. Правоохоронці зафіксували три епізоди одержання посадовцями коштів – на суму 68 тис. грн.

За інформацією Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, вирішується питання про оголошення підозри і затримання зловмисників. Їм інкримінують частину 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частину 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus