USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Посеред міста плавають крокодили: потужний ураган накрив Мексику

24 Жовтня 2018 16:23
Тихоокеанське узбережжя Мексики постраждало від урагану «Уілла». Стихія наблизилась до країни 23 жовтня.

У регіоні евакуювали тисячі людей, забили дошками вікна і двері в будівлях і закрили школи. У понад 20 муніципалітетах оголосили надзвичайний стан. Швидкість вітру сягала більше 214 км/год. Зараз він ущух, перейшов у тропічну зливу, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Fox News.

Жителі намагаються купити всі запаси предметів першої необхідності, кажуть продавці. Полиці магазинів стають порожніми.

Національний центр із спостереження за ураганами закликав місцевих жителів не виходити на вулиці і залишатися в закритих приміщеннях.

Стихія наблизилась до мексиканського курортного міста Мазатлан у вівторок увечері. В той час багато людей зібралося подивитися на захід сонця.

Працівник готелю із міста неподалік Альберто Ернандес разом із сином відмовилися евакуюватися.

«У нас йшов дощ весь день. На вулицях нікого немає. Все закрите, - сказав Ернандес. - Але не всі хотіли піти. Хоча влада дала зрозуміти, що той, хто залишається, робить це на свій страх і ризик».

Деякі сім'ї вирушили в конференц-центр Мазатлан, який відкрив свої двері в якості притулку. Вони розстелили ковдри уздовж стін і чекали бурі. «Будинок, в якому ми живемо, не дуже надійно побудований і не витримає стихії», - сказав Серхіо Ернесто Мері Франко, який орендує однокімнатну квартиру.

Наярітський губернатор Антоніо Ечеваррія сказав, що більше 10 тисяч людей були евакуйовані. Він попередив місцевих жителів не кидати виклик шторму. «Давайте не будемо грати в мачо», - сказав він. «Давайте не будемо діяти як супергерої. Це дуже сильний ураган, дуже потужний, і ми не хочемо трагедій».


Федеральний уряд видав указ про «надзвичайну ситуацію» для 19 муніципалітетів в штатах Наяріт і Сіналоа.

На столицю Італії Рим у ніч на 22 жовтня налетіла буря з сильною зливою та градом, які призвели до повені та справжнього хаосу. Через підтоплення в місті довелося закрити 4 станції метро, а водії, яких раптово застала негода, залишали свої авто просто посеред дороги. Велику частину міста скували потоки води і криги, також було зламано кілька дерев.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хехъ Показати IP 24 Жовтня 2018 16:58
жаль не в Киеве на улице Банковской
Онаній Показати IP 25 Жовтня 2018 09:09
ТАм їх і так хватає=)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus