USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Посли Канади і Британії засудили дії прихильників Саакашвілі

17 Грудня 2017 17:09
Посли Канади і Британії засудили спробу прихильників Саакашвілі зайняти Жовтневий палац, передає Європейська правда.

Зокрема, Посол Канади в Україні Роман Ващук засудив спробу прихильників Саакашвілі захопити Жовтневий палац.

"Спроби захоплення і нищення публічних будівель - це зловживання правом на мирний протест", - написав посол у своєму Twitter.

Свого канадського колегу підтримала і посол Британії Джудіт Гоф, заявивши, що повністю з ним погоджується.

Нагадаємо, сьогодні у Києві вдруге відбувся "Марш за імпічмент". Учасники акції "Марш за імпічмент", намагаючись потрапити у Жовтневий палац в Києві, виламали двері та розбили вікна.

Близько 50 правоохоронців намагаються виштовхати частину учасників акції «Марш за імпічмент», яким вдалося прорватися частково всередину Жовтневого палацу.

Тим часом, за фактом подій під Жовтневим палацом у Києві поліція розпочала два кримінальних провадження.

Про це в ефірі телеканалу "112.Україна" заявив речник Нацполіції України Ярослав Тракало.

За його словами, провадження відкрито за ст.15 ст. 341 КК - "замах на захоплення державних або громадських будівель", карається обмеженням волі до 5 років, та за ст.345 - "погроза працівнику правоохоронного органу", карається позбавленням волі до 12 років.

"Також вирішується питання про відкриття провадження заст.343 КК - "перешкоджання діяльності правоохоронців".

Тракало додав, що наразі затриманих немає, є кілька постраждалих з боку силовиків.

"Учасники акції застосували піротехніку, кидали петарди, намагаючись прорватися всередину палацу, вчинили штовханину з правоохоронцями, пошкодили двері будівлі. На даний момент є інформація про постраждалих з боку силовиків - зокрема, від отруєння невідомою речовиною", - заявив Тракало.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
к.лучанин Показати IP 17 Грудня 2017 18:14
Я не хочу бути суддею! Як мовиться, не суди і не судим будеш. А як тоді оцінювати дії майданівців в 2013 і початку 2014р: захоплення будівель, палаючі покришки, барикади і т.д. Це що був мирний протест? Захоплення і нищення будівель хіба не було тоді? Янукович тоді просто втік , прихвативши долари та цінності. Він не розумно тоді вчинив. Якби він дотримувався букви закону , то ніякого Майдану і не було б. По закінченню його каденції просто переобрали б. А так революцію роблять РОМАНТИКИ, а користуються нею НЕГІДНИКИ. Це те, що ми зараз маємо. Нинішня влада "розумніша". Вони все вже вивезли раніше та поховали в ОФШОРИ . Їм не треба КАМАЗАМИ щось вивозити . Вілли , яхти та інше НЕЧЕСНО нажите майно знаходиться за межами України. Вони мають українців десь.... В нас олігархат на чолі із Президентом править бал в Україні . Треба бути зовсім дурним та сліпим щоб цього не бачити. Нікого за корупцію та вбивства в Україні не посадили . Справа ГОНГАДЗЕ похована тим же "майданівцем ", а нині Генпрокурором Луценко. Чи є тут сенс далі продовжувати щось коментувати? Думаю що нема.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus