USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вдруге у Києві – «Марш за імпічмент»

17 Грудня 2017 13:21
У неділю, 17 грудня, об 12 годині у Києві стартував другий “Марш за імпічмент”. Його традиційно зібрав лідер РНС Міхеіл Саакашвілі, інформує ТСН.

Акція відбувається вперше після його звільнення.

"Завтра у нас буде марш наступу на владу злодіїв, беззаконня і бариг", - так анонсував ходу на своїй сторінці у Facebook Саакашвілі.



Водночас лідерів "Руху нових сил", в тому числі Михайла Саакашвілі одразу помічено не було. Однак близько 12:30 Міхеіл Саакашвілі долучився до акції, передає кореспондент ТСН.ua з місця подій.



Як повідомляє Українська правда, одну смугу на Хрещатику залишили проїжджою для машин, тому марш йде по одній вільній смузі. На попередніх маршах правоохоронці перекривали вулицю повністю.

Поліцейський в шерензі повідомив УП, що цієї неділі вони отримали таке розпорядження - залишити проїжджою одну частину. Зазвичай Хрещатик у неділю повністю пішохідний.

Станом на 13:00 людей стало більше - близько 10 тисяч.



За станом на 13.30, колона маршу за імпічмент прибула на Хрещатик. Як передає кореспондент УНІАН, наразі колона розтягнулася від трибуни, яка встановлена біля будівлі Головної пошти до кінця Хрещатика. Але колона не щільна, люди йдуть буквально менше ніж половиною Хрещатика. За приблизними підрахунками, в марші беруть участь не більше 5 тисяч людей.

Люди несуть плакати з написами: “Ні! Політичному тиску на НАБУ”, “Порошенко — новий Янукович”, “Порошенко знищує всі антикорупційні органи”. Люди несуть синьо-жовті та червоно-чорні прапори. Також час від часу в колоні лунають вигуки: “Банду геть!”.



Як повідомляли раніше ЗМІ, Міхеїл Саакашвілі написав лист президенту України Петру Порошенку з пропозицією помиритися. Згодом він спростував цю інформацію.

Саакашвілі затримали пізно ввечері 8 грудня 2017 року. Як відомо, його підозрюють у змові з олігархом-втікачем Сергієм Курченком, який, за версією ГПУ, фінансував останні акції протесту в Києві, ініційовані колишнім головою Одеської облдержадміністрації. Вже 11 грудня Печерський районний суд Києва відмовився арештовувати політика на період розслідування і відпустив Міхеїла Саакашвілі з-під варти.

Фото - видання Українська правда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Блуд Показати IP 17 Грудня 2017 14:31
Судячи зі складу цих протестуючих, правильніше було б назвати "Марш пенсіонерів"
! до Блуд Показати IP 17 Грудня 2017 16:05
вСЕ ЩО МІГ пОРОШЕНКО РОЗІ*РАВ, ВСІ ШАНСИ І МОЖЛИВОСТІ, ВСІ НАДІЇ. По суті, це ті ж самі риги, перекрасились, і їх очолив Порошенко. Це реінкарнація янека, більш пояснень не находжу.
ще не зовсім свідоми до Блуд Показати IP 17 Грудня 2017 16:55
А пенсіонери, по -твоєму, не люди?
Степан(Крымчанин) Показати IP 17 Грудня 2017 17:38
Бачили очи, що обирали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus