USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Посол Польщі: повернення чоловіків до України силою уявити важко

10 Травня 2024 19:32
Посол Польщі в Україні Ярослав Гузи заявив, що його держава навряд чи допомагатиме Києву повернути українців призовного віку силою та очікує, що дискусія щодо цього питання триватиме між країнами ЄС.

Про це він заявив в інтерв’ю Укрінформу, повідомляє Європейська правда.

"Досить важко уявити, що польська влада повертатиме чоловіків призовного віку в Україну силою. Такого не станеться. Німеччина вже заявила, що такі чоловіки можуть залишатися, навіть якщо у них немає дійсних проїзних документів. Я очікую, що також триватиме дискусія і між країнами ЄС", – зазначив дипломат.

Також посол зауважив, що на цей момент в польському уряді немає єдиної позиції з приводу допомоги Україні повернути чоловіків призовного віку.

Ярослав Гузи акцентував, що Польща перебуває в іншому становищі, ніж деякі західні країни, бо в Польщі зараз проживають мільйони українців. Та й на практиці не всі люди готові захищати свою країну зброєю, певен він.

"Пам’ятаю, як на початку повної масштабної війни багато українських чоловіків поверталися в Україну. Але я розумію, що всі добровольці вже це зробили. Можливо, допоможуть якісь стимули", – відзначив посол.

Гузи сказав, що, на його думку, служба у війську в нинішніх обставинах є обов’язком. "Але моя особиста думка не означає, що я радив би комусь примушувати воювати тих, хто не хоче повертатися в Україну", – сказав дипломат.

Читати ще: Президент Литви підтримав ідею повернення в Україну чоловіків мобілізаційного віку

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський раніше заявляв, що в питанні повернення чоловіків призовного віку Польща чекає від України ініціативи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus