USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Визначили уповноважених і місця для вручення повісток

20 Травня 2024 19:06
Постановою № 560 уряд затвердив Порядок проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Зокрема документ визначає, хто і коли може вручати повістки резервістам та військовозобов’язаним, передає Кореспондент.

Зазначається, що вручення повісток здійснюється цілодобово за адресою фактичного місця проживання або адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання, роботи, навчання, у громадських місцях, громадських будинках і спорудах, місцях масового скупчення людей, територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, на пунктах пропуску (блок постах), пунктах пропуску через державний кордон України.

Читати ще: Розширили перелік критеріїв для бронювання від мобілізації на оборонних підприємствах

Згідно з постановою, повістки мають право вручати:

представники ТЦК – у межах адміністративної території, на яку поширюється повноваження відповідного центру;

представники структурних підрозділів районних, міських держадміністрацій (військових адміністрацій) – в межах адміністративної території, на яку поширюється повноваження відповідної районної, міської держадміністрації (військової адміністрації);

представники виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад – в адміністративних межах населених пунктів та територій, на які поширюється повноваження відповідних виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад;

представники підприємств, установ, організацій – на території підприємств (установ, організацій) та в місцях виконання працівниками робіт (обов’язків);

представники відповідного підрозділу розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ (тільки резервістам та військовозобов’язаним, які перебувають в зазначених органах на військовому обліку) – на усій території України.

Читати ще: Повістки в Україні будуть розсилати поштою

Визначено, що повістка формується за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, або бланк повістки заповнюється представником ТЦК.

Керівник ТЦК накладає на повістку кваліфікований електронний підпис або особисто підписує повістку і скріплює гербовою печаткою. Реєстраційний номер повістки фіксується в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

У повістці мають бути зазначені:

– прізвище, власне ім’я та по батькові (за наявності) і дата народження громадянина, якому адресована повістка;

– повна назва ТЦК чи відповідного підрозділу розвідувальних органів, Центрального управління або регіонального органу СБУ, що видав повістку;

– мета виклику до ТЦК чи відповідних підрозділів розвідувальних органів, Центрального управління або регіональних органів СБУ;

– місце, дата і час явки за викликом;

– підпис (кваліфікований електронний підпис) посадової особи, яка видала (сформувала) повістку, дата підпису;

– реєстраційний номер повістки;

– роз’яснення про наслідки неявки і про обов’язок вказувати причину неявки.

Раніше повідомляли, що понад 415 тисяч громадян України оновили свої дані через мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов’язаних, призовників і резервістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 20 Травня 2024 20:00
а діткам пана данілова призовного віку, що в Америці собі мешкають, який уповноважений повістки буде вручати . А брату пана умерова що також у США?
Анонім Показати IP 20 Травня 2024 21:04
Зачитавши QR-код, одні мають право гнобити інших.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus