USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Постачали наркотики в колонію та поповнювали «общак»: на Волині судитимуть організовану групу

13 Січня 2022 15:45
Організував злочинну діяльність у волинській колонії 27-річний уродженець Дніпропетровської області, до незаконного промислу він долучив ще трьох спільників. Зловмисники вже мали кримінальний досвід та статус так званих «смотрящих».

Викрили протиправні дії правоохоронці у червні 2021 року, інформує пресслужба поліції Волині.

Тоді ж у виправній установі провели санкціоновані обшуки та вилучили понад 250 таблеток «метадону», понад 200 гр «канабісу», близько 20 л фальсифікованих алкогольних напоїв, 57 мобільних телефонів з сім-картами різних операторів, банківські картки, «чорнові» записи фігурантів з номерами мобільних телефонів, банківськими рахунками, обліковими записами та паролями до них, пристрої та засоби для вживання наркотичних засобів.
Під час досудового розслідування було з’ясовано, що кримінальні авторитети організували канал постачання наркотиків на територію колонії. Для організації поставок заборонених речовин зловмисники залучали інших осіб та тих, хто перебуває на волі. Товар ховали у каркаси для вікон, які в подальшому потрапляли у колонію. Зокрема, правоохоронці задокументували постачання в колонію 500 таблеток метадону та канабіс.
Крім того, викрито факти вчинення фігурантами шахрайств у мережі. Засуджені позиціонували себе продавцями різних товарів та послуг, виманювали у громадян гроші на власні банківські рахунки під різними приводами – оплати доставки товару, передплати та іншими. Отримані кошти скеровували у злочинний «общак».

Ще одним способом поповнення «общаку» було вимагання щомісячної данини в сумі від 1 000 до 3 000 грн із засуджених виправної колонії за нібито спокійне відбування покарання.

«Смотрящі» дестабілізували визначений у виправній колонії режим, закликали в’язнів слідувати злодійським законам, підбурювали їх продовжувати протиправну діяльність та організовуватися у злочинні угруповання.

Їм оголосили про підозру за ч. 2 ст. 2551 (Встановлення або поширення злочинного впливу), ч. 2 ст. 189 (Вимагання), ч. 2 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1, ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області досудове розслідування у кримінальному провадженні завершили. Сьогодні обвинувальний акт скеровано до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
? Показати IP 13 Січня 2022 15:56
А що вони всі X- оногі ? Брати ?
В. Показати IP 13 Січня 2022 18:48
Не фартануло пацанам!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus