USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Згорнули без шуму і пилюки»: ООН закрила розслідування вбивства українських бійців в Оленівці

8 Червня 2023 13:38
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував роботу ООН, згадавши теракт в Оленівці та роботу «зернової угоди». З його слів, особливого результату роботи організації немає.

Про це він сказав в етері Сніданок з 1+1.

«Є в ООН велика робота над подовженням чорноморської зернової ініціативи. Певні люди сидять в ООН і думають: так, а як нам тут не притиснути Росію, не розкритикувати, щоб нам не зробити Росії, щоб потім прийти до них і сказати: дивіться, ми ж тут це все не зробили, а могли б. Так ви давайте продовжуйте черноморську зернову ініціативу. Ось така логіка – давайте тут не тиснути, тут не критикувати, тут замовчувати. Це означає, що в усіх цих питання будуть йти на поступки, будуть страждання, буде несправедливість. Бажання вирішувати одні проблеми за рахунок інших. Вони кажуть: це велика дипломатія. Але дипломатія змінилася. І ніхто з Гітлером, ніхто з Хусейном так себе не поводив. Добре, при Гітлерові ще ООН не було. А коли Хусейн нападав на сусідів, травив хімічною зброєю, спричиняв екологічні катастрофи через розливи нафти... Ніхто ж не сидів і не думав: ну, давайте... » – сказав міністр.

Читати ще: «Кров на ваших руках»: у Києві біля будівлі ООН влаштували акцію протесту

«Коли в Оленівці вбили наших військополонених, ми сказали: ООН, пришліть місію, нехай розслідують. Ви думаєте вони туди приїхали? Я більше скажу – ця місія була тихенько закрита ООН, що називається «без шуму та пилюки». Тому у мене одна пропозиція для тих, хто хоче розслідувати – приїздіть до Києва, ночуйте тут, проводьте ночі у підвалах, зранку рахуйте – скільки прилетіло шахедів та ракет. Вони вже просто дістали цією грою в квазіспредливість», – додав Кулеба.

Раніше Президент Володимир Зеленський закликав міжнародні організації ООН та Червоного Хреста негайно долучилися до порятунку людей на окупованій частині Херсонщини після підриву Каховської ГЕС.

Глава держави закликав світ до чіткої та швидкої реакція на те, що відбувається.

«Навіть неможливо встановити достеменно, скільки людей на тимчасово окупованій території Херсонщини можуть загинути без порятунку, без питної води, без їжі, без медичної допомоги. Наші військові та спецслужби настільки, наскільки це можливо, незважаючи на обстріли, рятують людей», – сказав Зеленський.

Читати ще: «Вони корчилися від болю і кричали», – звільнений з полону медик про трагедію в Оленівці

Він наголосив, що шокований заявами міжнародних організацій.

Теракт в Оленівці: що відомо

У ніч проти 29 липня 2022 року в одному з бараків колонії в Оленівці пролунав вибух. Загинули 53 бранці, понад було 100 поранено. Саме там російські терористи утримували військових та цивільних, зокрема з Маріуполя.

Висновки міжнародних експертів свідчать про те, що причиною вибуху була термобарична зброя, яку застосувала РФ.

ООН відмовилась розслідувати теракт в Оленівці, мовляв, росіяни не допустили туди місію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Червня 2023 18:21
ООН не виконує своєї місії, збираються там аби тільки побалакати, толку від цієї організації повний нуль, вона нічого не зробила для запобігання агресії збоку великих держав на менші, ООН - це непотрібне і неефективне утворення, яке тільки допомагає росії у здійсненні її загарбницьких планів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus